VentureConnect anunță cea de-a șasea întâlnire pe 27 noiembrie

VentureConnect, program dedicat antreprenorilor din zona IT, tehnologie şi online, anunţă cea de-a șasea ediţie ce va avea loc pe 27 noiembrie 2012, la HUB Bucureşti.

Una dintre cele mai notabile iniţiative din mediul antreprenorial românesc,VentureConnect a ajuns la cea de-a șasea ediție și se va desfășura pentru prima dată într-o locație foarte apropiată comunității antreprenoriale, HUB București.

Antreprenorii care doresc să îşi prezinte afacerea în faţa unora dintre cei mai importanți investitori din România şi Europa de Sud-Est îşi pot depune proiectele până vineri, 16 noiembrie.

“VentureConnect este un proiect în care am avut multă încredere de la bun început, iar după doi ani de la lansare, prin eforturile depuse de colegii din Boardul Fundației, ne-am propus să ne autodepășim cu fiecare întâlnire. Până în prezent, VentureConnect a facilitat două investiții importante și a deschis totodată drumul către comunitatea investitorilor a peste 70 de proiecte antreprenoriale“, menționează Orlando Nicoară, General Manager Mediafax Group si membru în Boardul VentureConnect.

VentureConnect este prima inițiativă din România care aduce laolaltă antreprenori şi  potențiali investitori din domeniul IT / tehnologie/ online și care a evoluat în ultimul an de la un eveniment de tip match-making la o întreagă platformă de sprijin pentru antreprenori și facilitare a identificării de oportunități de finanțare. În 2012 au avut loc 4 sesiuni Venture  Mentoring și alte 8 sunt programate până la finalul acestui an. Venture Mentoring este este un program de întâlniri lunare între antreprenorii ce au nevoie de mentorat și membri sau invitați ai Boardului VentureConnect, ce folosesc experiența și cunoștințele dobândite pentru a-i îndruma și sfătui.

„Spre deosebire de alte ediții VentureConnect, pentru evenimentul din toamna aceasta avem deja înscrieri, fapt care ne demonstrează că platforma pe care am construit-o este o investiție eficientă într-o comunitate antreprenorială tot mai puternică și mai activă, care pe zi ce trece devine mai inovatoare și mai competitivăspune Dragoș Rouă, antreprenor online și membru în Boardul VentureConnect.

Alături de VentureConnect și sesiunile Venture Mentoring, în luna septembrie 2012 se va lansa și comunitatea Angel Connect, prima de acest fel din Europa de Sud Est, mizând totodată și pe creșterea și educarea comunității de business-angels.

În cadrul întâlnirilor VentureConnect de până în prezent, 60 de companii și-au prezentat planul de afaceri în fața a peste 200 de posibili investitori.

În mai 2012, VentureConnect a atras 37 de companii cu o dezvoltare rapidă din România, Bulgaria şi Silicon Valley, alături de peste 40 de potențiali investitori interesați de zona de tehnologie, IT și online. În această toamnă, proiectând un interes la fel de mare pentru VentureConnect si bazându-ne pe un puternic feedback pozitiv primit după ultima întâlnire, am gândit un concept de eveniment in jurul antreprenorilor, astfel încât cei care susțin prezentările să își găsească originalitatea și spiritul dezinvolt in fața unei audiențe, de regulă, extrem de pretențioase“, adaugă Alexandra Dumitru, Director de Program VentureConnect.

 

Sursa: CW


Etichete: