Tehnologia LTE susţine acum apelurile de voce şi telefonia video

Noul standard LTE pentru transferul mobil de date poate fi folosit acum şi pentru comutarea apelurilor voce şi video de la LTE la reţelele existente 3G/UMTS. Cum acoperirea reţelelor LTE este încă limitată în acest stadiu incipient, noua tehnologie a fost dezvoltată pentru a permite utilizatorilor să treacă fară probleme de la LTE la reţelele 3G/UMTS existente în timpul conversaţiilor, fără a percepe întreruperi. Până în prezent, acest lucru nu era realizabil, astfel operatorii de reţea care au adoptat tehnologia LTE în Europa aveau o provocare majoră. T-Mobile Austria şi Huawei, împreună cu Qualcomm Technologies, o subsidiară a Qualcomm Incorporated, au demonstrat continuitatea apelurilor de voce atunci când conexiunea trece dintr-o reţea LTE la reţelele 3G/UMTS prin standardul 3GPP Rel.10.

În viitor, utilizatorii din Europa vor putea face trecerea de la LTE la reţeaua de telefonie standard fără să întâmpine întreruperi ale apelurilor. Acest lucru demonstrează practic faptul că au fost eliminate toate barierele care până acum împiedicau adoptarea pe scară largă a telefoanelor mobile LTE sau a altor dispozitive de ultimă generaţie de către utilizatorii din Europa.

Avantajele acestei noi tehnologii LTE (VoLTE) includ claritatea sunetului în timpul apelurilor, precum şi o conexiune mai rapidă. Noua tehnologie şi singura soluţie de acest tip din Europa a fost prezentată la Viena, pe 12 octombrie 2012, de către T-Mobile Austria şi Centrul de Inovaţie Huawei.

TE – de la date, la standardul de voce
Soluţia implementată de T-Mobile Austria şi Huawei va permite realizarea apelurilor de voce la calitate excepţională, datorită tehnologiei LTE. Procesul de migrare de la LTE la o reţea alternativă este acum perfect fluid, momentul transferului fiind imperceptibil de către apelant – acesta este un pas înainte, reuşit în premieră. Datorită tehnologiei Huawei de ultimă oră care permite transferul între reţele, dar şi telefoanelor mobile VoLTE cu procesoare Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960, reuşita garantează o trecere lină între reţelele de Voice over LTE pentru toate reţelele mobile din toată Europa.

Această reuşită marchează un reper important în implementarea apelurilor de voce în Europa prin tehnologia LTE şi marchează poziţia T-Mobile drept unul dintre inovatorii de pe piaţa austriacă.

Rüdiger Köster, CTO al T-Mobile Austria: “Proiectul nostru pilot demonstrează nu numai transferurile rapide de date, dar şi faptul că tehnologia Voice over LTE este pregătită pentru implementarea pe scară largă, la nivel comercial. Huawei şi Qualcomm Technologies Inc. au demonstrat în mod clar statutul de inovatori şi au depăşit dificultăţile de ordin tehnic pe parcursul acestei provocări alături de T-Mobile.”

Daniel Zhou, CEO al Huawei Austria: “Această soluţie unică ne-a permis să eliminăm o serie de dificultăţi de ordin tehnic, care până acum nu aveau rezolvare. Acum, datorită acestei reuşite care permite trecerea lină între reţelele LTE şi cele standard în timpul unui apel activ de voce, operatorii pot începe în cel mai scurt timp adoptarea tehnologiei LTE, menţinând în acelaşi timp standardele de calitate cu care sunt obişnuiţi utilizatorii din Europa. Acest proiect de succes derulat împreună cu Qualcomm Technologies, Inc. şi T-Mobile Austria demonstrează că tehnologia Voice over LTE este gata pentru a fi implementată.”

SURSA: CW

Etichete: