Studiu longitudinal 2013 – 2014: Harta factorilor care determină eficienţa şi performanţa personală în organizaţiile IT & C româneşti

Şcoala Doctorală de Psihologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, realizează o cercetare longitudinală, adresată organizaţiilor şi angajaţilor din industria românească IT&C.

Cercetarea abordează planul profesional ca pe o călătorie în care fiecare angajat şi angajator caută să se bucure de echilibru şi dezvoltare; în acest sens  ajută  înainte de a porni la drum, consultarea unei hărţi cu obiectivele de  făcut, costurile cele mai rezonabile pentru dezvoltare şi activităţile care aduc satisfacţie la serviciu.

Pentru a identifica această hartă în industria IT din România, este nevoie de ajutorul angajaţilor şi angajatorilor din industria de software şi sevicii.

Studiul se bazează pe completarea unui chestionar ce dureaza cca. 10-15 minute şi este accesibil la adresa web  http://goo.gl/KWYsM.

Cercetarea vizează cel  puţin 1200 de angajaţi români  din companiile de IT. Pentru a surprinde corect şi specific aceşti factori, sunteti invitaţi să completaţi chestionarul şi să-l distribuiţi angajaţilor/colegilor dumneavoastră.

La finalul cercetării veţi primi raportul de cercetare în care vor fi detaliate rezultatele demersului ştiinţific. Rezultatele acestei cercetări sunt importante atât pentru angajaţii din domeniul IT (care pot conştientiza factorii care determină eficienţa şi performanţa personală), cât şi pentru angajatorii din domeniul IT (care îşi pot reevalua strategiile de retenţie şi stimulare a angajaţilor valoroşi, pornind de la aceste rezultate).

Important:

  • Nu se cer date confidenţiale despre numele companiei / proiecte sau alte aspecte specifice organizaţiei.
  • Pentru că studiul se va desfaşura pe parcursul unui an şi va avea trei etape ( prima sesiune de completare până la finalul lunii mai/ a doua după 6 luni/ a 3 a după alte 6 luni – în 2014), este important să avem răspunsurile pentru prima etapă până pe 20 mai 2013.
  • Pentru completare, respondenţii pot beneficia prin tragere la sorţi de premii. Detalii pe Premii pentru participare studiu.

Echipa de cercetare
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
Şcoala Doctorală de Psihologie
Psihologie Organizaţională
0742.730.470
tconst@uaic.ro
cristina.frincu@psih.uaic.ro