Strategii pentru dezvoltarea antreprenoriatului în tehnologie – București, 9 noiembrie

 ANIS împreună cu How to Web organizează evenimentul „Strategii pentru dezvoltarea antreprenoriatului în tehnologie”, prin care aduc discuția despre modalitățile de susținere a startup-urilor românești în fața unor factori de decizie sau de influență în această direcție. Evenimentul are loc vineri, 9 noiembrie, începând cu ora 10.00 și este găzduit de Hotel Royal București – Sala Unirii (Bd. Mircea Vodă nr. 28).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Intel România.

Programul evenimentului poate fi descărcat aici.

ANIS și How to Web au identificat o zona de interes comun în susținerea inițiativelor antreprenoriale locale. Programele și organizațiile care oferă sprijin startup-urilor nu mai sunt o raritate în Europa de Vest și au început să fie prezente și în Europa Centrală și de Est. In acest context, există un interes crescut din partea comunității pentru crearea de structuri și programe similare în România. Un program de sprijin creat local ar urma să sa creeze un mediu favorabil pentru crearea de proiecte și produse inovative românești, cu șanse crescute de succes pe piața internațională.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte și organizații naționale sau regionale care sprijină dezvoltarea startupurilor din tehnologie și modul în care acestea au influențat evoluția industriilor locale. La eveniment sunt de asemenea invitați reprezentanți ai unor organizații și companii interesate de creșterea fenomenului antreprenorial în tehnologie în România, precum și reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale care pot sprijini crearea inițiativelor similare în România.

Organizatorii își propun ca evenimentul să fie primul dintr-o serie de dezbateri și analize care să conducă la crearea în România a cel puțin unui  program de suport pentru startup-urile în tehnologie.