Stocarea datelor şi era mobilităţii

Grupul Agora organizează miercuri, 27 ianuarie 2010, prima conferinţă de tehnologie din acest an, cu tema Storage. Conferinţa va avea loc la Hotel Intercontinental, Sala Rondă şi va începe la ora 9.30.

Sunt ani buni de când fenomenul de creştere a nevoii de stocare date cunoaşte o expansiune accelerată. Trecerea de la ordine de mărime exprimate în giga bytes la ordine exprimate în terra bytes şi, mai nou, chiar în penta bytes s-a făcut aproape pe nesimţite şi a reprezentat o evoluţie practic înţeleasă de la sine de către toată lumea.

La intensificarea fenomenului au contribuit şi contribuie enorm modificările legislative din multe ţări ale lumii legate de cerinţele de creare şi menţinere a unor arhive digitale de date generate mai ales de ameninţările teroriste. Controlul statului asupra datelor informatice ale cetăţenilor capătă din ce în ce mai multă amploare şi în România. Astfel, anumite date vor fi stocate de firmele de comunicaţii. Printre acestea se numără date privind apelurile telefonice, SMS-urile sau e-mailurile.

În paralel cu acest fenomen, s-au dezvoltat spectaculos tehnologii care permit stocarea de date în volume deja impresionante pe medii mobile, de dimensiuni reduse şi uşor de transportat, fapt care a permis creşterea puternică a mobilităţii angajaţilor.

Conferinţa de Tehnologie Agora dedicată mediilor de stocare îşi propune să prezinte, prin soluţiile enunţate în cadrul ei de către furnizori din domeniu, o sinteză a acestor tendinţe în strânsă interconexiune cu nevoile de afaceri, dar şi o varietate de concepte şi arhitecturi storage acoperitoare pentru satisfacerea acestor nevoi, chiar şi în perioadă de criză economică.

Prezentările din cadrul conferinţei vor fi susţinute de către reprezentanţii partenerului de excelenţă SUN Microsystems, partenerului principal IBM România şi a partenerilor Acceleris şi Microsoft, care vor prezenta soluţiile de stocare special dezvoltate şi vor răspunde la întrebări legate de performanţa şi eficienţa acestora.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: Byblos, iNES, DigiSign.

Sursa: Agora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *