Ştefan Cojanu prezintă obiectivele ANIS

In data de 1 martie, a avut loc o întâlnire cu presa a Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii – ANIS, la care au participant dl. Ștefan Cojanu și dl. Liviu Dan Drăgan.

Adunarea Generală ANIS din 23 februarie 2011 marchează trecerea la o nouă etapă în viața asociației – o etapă de consolidare.

Domnul președinte Ștefan Cojanu declară: „Această etapă implică creșterea rolului ANIS în industria de software si servicii, respectiv în mediul de business specific, cuprinzând furnizori, beneficiari, beneficiari sociali, investitori, guvernanți, organizații de mass media, parteneri externi

Obiectivele principale ale ANIS în perioada următoare sunt:

  1. Creșterea industriei de software si servicii

● creșterea expertizei membrilor, schimb de experiență

● programe de instruire specifice, creșterea gradului de certificare a specialiștilor

● pregătirea resurselor umane în concordanță cu cerințele pieții pe termen scurt, mediu și lung (programe de învățământ)

● colaborarea cu instituțiile publice pentru o abordare strategică a domenului IT

2.     Sănătatea mediului de afaceri și responsabilitatea socială

● acțiune ca „watchdog” atât pentru o competiție deschisă, cât și pentru finalizarea proiectelor în interesul societății

3.    Competitivitatea față de investițiile străine

4.    Extinderea colaborărilor internaționale

ANIS poate influența pozitiv anumite componente importante, dar nu poate genera direct proiecte, sau intervenii în relațiile contractuale. Are deci un rol catalizator al activității în industrie și al relațiilor dintre participanții mediului de afaceri.

Pentru îndeplinirea cu succes a acestor obiective a fost ales un președinte “dedicat” pe de-o parte si echidistant pe de altă parte, ajutat de un consiliu director format din manageri reprezentanți ai companiilor și de o echipă executivă.

Liviu Drăgan: “ Noul președinte ANIS este un om cu notorietate și  o experință de foarte mulți ani în domneniul IT și sunt convins că va aduce un suflu nou asociației, o valoare adăugată la tot ceea ce s-a realizat până în prezent”.

Despre ANIS – www.anis.ro

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS reprezintă producătorii de software şi furnizorii de servicii asociate din România.

Prin acţiunile sale, ANIS contribuie la afirmarea României ca unul din liderii regionali în producţia de software şi ca un exportator recunoscut de produse şi servicii software de înalt standard internaţional. ANIS îşi propune să fie un punct de referinţă asupra oricărei informaţii despre industria de software din România.

Pentru informaţii suplimentare:

Ştefan COJANU, Preşedinte ANIS, E-mail: stefan.cojanu[at]anis.ro , Tel. 0722.365.701