Sprijin reciproc între România şi Germania în domeniul Societăţii Informaţionale | Mutual support between Romania and Germany in the field of Information Society

[lang_ro]Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Gabriel Sandu a avut pe 14 ianuarie o întrevedere cu Andreas von Mettenheim, Ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Întâlnirea a avut loc pe fondul demersurilor Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale de accelerare a procesului de negociere şi semnare a Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Federal al Republicii Federale Germania privind cooperarea în domeniul informatizării naţionale şi luptei împotriva criminalităţii informatice, demers efectuat ca urmare a vizitei efectuate anul trecut la Berlin şi Bonn, la sediul Ministerului Federal de Interne şi al Biroului Federal pentru Securitatea Informaţiei.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România şi-a manifestat interesul pentru iniţativele ministrului Gabriel Sandu, punctând faptul că relaţiile dintre cele două ţări la nivel economic sunt puternice, iar în ceea ce priveşte domeniul TIC colaborarea ar trebuie să devină mult mai strânsă, ţinând cont că este un domeniu inovator.

„În momentul de faţă, România se bucură de un guvern stabil, ceea ce încurajează colaborarea pe toate domeniile între Germania şi România, ba mai mult, trebuie spus că firmele germane manifestă un interes sporit de colaborarea cu guvernul român”, a adăugat Ambasadorul Andreas von Mettenheim.

Potrivit MCSI, Relaţia cu Germania este foarte importantă pentru România, inclusiv în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei. Expertiza Republicii Federale Germania este una deosebit de utilă pentru România, care se află într-o etapă de tranziţie spre o Societate Informaţională viabilă şi sustenabilă.

„Mă bucură faptul că încep anul 2010 cu o colaborare atât de eficientă, cu una dintre cele mai importante componente ale Uniunii Europene – Germania. Utilizarea experienţei părţii germane, cât şi sprijinul acesteia pentru proiectele relevante în domeniu, ar permite obţinerea unor rezultate remarcabile şi deosebit de necesare pentru ţara noastră”, a apreciat Ministrul Gabriel Sandu.

În finalul întâlnirii, Ministrul comunicaţiilor şi-a declarat deschiderea faţă de colaborarea cu Germania, menţionând, de asemenea, că Austria, Marea Britanie şi Franţa reprezintă alte modele de urmat în dezvoltarea Societăţii Informaţionale, de care România se va bucura în anii ce vor urma.[/lang_ro]

[lang_en]The content of this page is available only in Romanian.[/lang_en]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *