Soluţionarea procedurii de infringement în cazul ANCOM, prioritate a MCSI

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a transmis astăzi, 19 februarie, cea de-a treia scrisoare către Preşedintele Senatului României, Mircea Geoană (prima scrisoare a fost transmisă în data de 18.09 iar cea de-a doua scrisoare pe data de 26.10) prin care solicită demararea măsurilor necesare pentru ca textul legii de aprobare a OUG 22/2009 să fie adoptat de urgenţă, permiţând astfel rezolvarea unei probleme ce afectează credibilitatea pe plan european a României.
 
Ministerul menţionează faptul că o procedură de infringement (scrisoarea Comisiei Europene din data de 29 ianuarie 2009) a fost deschisă anul trecut împotriva României pentru încălcarea independeţei Autorităţii de Reglementare de către Guvernul Tăriceanu, iar închiderea acestei proceduri nu va avea loc până când textul OUG 22/2009 nu va fi aprobat printr-o lege. În plus, având în vedere că a trecut un an de la începutul procedurii de infringement, aceasta va fi accelerată, existând riscul unor sancţiuni de ordin financiar la adresa României.
 
Deşi în data de 22/04/2009 actul normativ adoptat de Guvern a fost aprobat de către Camera Deputaţilor, aprobarea lui de către Senat întârzie, nereuşindu-se a se da votul final.
 
OUG 22/2009 cuprinde toate elementele prevăzute de către cadrul de reglementare în domeniu, fiind conformă cu prevederile acestuia şi a fost promovată ca urmare a negocierilor desfăşurate de către MCSI cu Viviane Reding, Comisarul European în domeniu şi cu Fabio Colassanti, Director General în cadrul Directoratului General pentru Societatea Informaţională.

Prin demersurile de urgentare a adoptării acestei legi, ministrul Gabriel Sandu doreşte să sublinieze importanţa soluţionării acestei probleme care afectează evoluţia sectorului de telecomunicaţii din România.

Sursa: MCSI preluat de Agora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *