Soluţii anti-malware pentru siguranţa business-ului

Agora Group a organizat ieri conferinţa cu tema IT Security Solutions la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Mihai Butu, Territory Sales Manager SEEUR şi Ondrej Kovac, Technical Sales Engineer TREND MICRO, au deschis evenimentul vorbind despre riscuri, bariere de securitate, arhitecturi şi soluţii anti-malware. Securitatea în cloud propusă de Trend Micro se potriveşte în ecosistemul VMware şi aduce o serie de beneficii: integrare în platformele enterprise, prioritizarea eforturilor de codare securizată, scut de protecţie pentru elementele vulnerabile, raportare detaliată etc.
Fredrik Lyhagen, Partner Account Manager Alliances – RESE JUNIPER NETWORKS/ PROVISION a spus: „Juniper Networks oferă un nou tip de reţea, care permite întreprinderilor şi consumatorilor să-şi maximizeze potenţialul produselor şi serviciilor lor şi satisface nevoile de infrastructură ale următorului deceniu. Soluţia Juniper are o acoperire largă în întreaga întreprindere, de la dispozitiv la cloud la centrul de date, opţiuni flexibile de implementare care pot fi executate pe un VM sau de un aparat, sau pe un dispozitiv mobil şi aduce un context de securitate şi de coordonare care permite sistemului global să ruleze într-un mod coordonat, ţinând informaţii contextuale cu privire la identitatea utilizatorului, locaţie, şi dispozitiv pentru a lua decizii mai bune de securitate”.
Ovidiu Berdilă, Direct Sales Manager şi Vlad Chiriloiu, Global Technical Trainer Bitdefender, au susţinut faptul că: „Soluţiile anti-malware trebuie să efectueze o actualizare cel puţin a semnăturilor malware în mod regulat, de obicei de mai multe ori pe zi, pentru a putea detecta şi preveni infecţia cu malware de tip ziua zero. Însă în afara semnăturilor, acestea descarcă şi multe actualizări de produs care au o dimensiune mai mare şi necesită mai multe resurse pentru a fi instalate. Câteodată acestea necesită chiar repornirea sistemului de operare. Atunci când se descarcă actualizările, abordarea tradiţională implică descărcarea simultană a actualizărilor de către toate maşinile virtuale şi instalarea concomitentă a actualizărilor pe toate maşinile virtuale. Acest lucru cauzează valori ridicate ale gradului de utilizare a reţelei şi resurselor interne, care afectează în mod semnificativ performanţele”.
Costin Pecingină, Marketing Manager, AV Security Software Distribution/GData, a pus accentul pe ameninţările informatice din zona serviciilor de online banking, iar Bogdan Tudor, CEO CLASS IT, pe provocările de securitate pentru SMB.
Ştefan Oancea, Product Manager Fortinet Solutions şi Bartek Moczulski, Sales Engineer Barracuda Networks  au scos în evidenţă conceptul de UTM (Unified Threat Management): „Viziunea celor de la Fortinet a fost consolidarea – un termen des folosit în ziua de azi, ajuns aproape banal, însă nu şi în domeniul securităţii. Astfel s-a pus problema identificării tuturor echipamentelor şi funcţionalităţilor de securitate şi încercarea consolidării acestora într-o singură soluţie centrală de protecţie. Având mai multe nivele consecutive de securitate, fiecare asigură un alt tip de filtrare folosind tehnici diferite şi semnături specializate fiecărui filtru”.
SURSA: AGORA
Etichete: