SIVECO: eLearning pentru specialiştii din agricultură

În premieră în România, specialiştii din agricultură învaţă să utilizeze sistemele integrate destinate agriculturii cu ajutorul lecţiilor digitale şi a unei platforme eficiente de eLearning. Soluţiile sunt implementate de SIVECO Romania, coordonator în proiectul eLPIS – „Platforma de învăţare la distanţă pentru specialiştii implicaţi în domeniul sistemelor integrate de gestiune şi control din agricultură”.

Suportul de curs inovativ şi rezultatele proiectului au fost prezentate recent în cadrul unui workshop organizat la Bucureşti, ce a reunit specialişti implicaţi în utilizarea Sistemului Integrat de Administrare şi Control (IACS), al Agenţiei de Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi specialişti în utilizarea tehnologiilor GIS (Sistem Informatic Geografic).
„Proiectul eLPIS şi-a atins obiectului principal, şi anume crearea unui sistem de învăţare asistată de calculator şi a content-ului electronic necesar pentru îmbunătăţirea aptitudinilor specialiştilor care folosesc tehnologii GIS. Provocarea a constat în dezvoltarea de content educaţional pentru tehnologii GIS prin asigurarea unui conţinut educaţional suficient de variat şi interactiv pentru a cuprinde întreaga arie de cunoştinţe, de specialitate şi tehnologii IT destinate sectorului agricol”, a declarat Viorel Jigman, Project Manager în cadrul SIVECO Romania.
Proiectul eLPIS reprezintă o noutate pentru ţara noastră, fiind dezvoltat de SIVECO Romania în parteneriat cu Agenţia Spaţială Română (ROSA), Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului (FIFIM), TRADSYM Consult şi Institutul Naţional de Cercetare şi Centrul Român pentru Utilizarea Teledecţiei în Agricultură. Proiectul a realizat dezvoltarea şi implementarea unei soluţii complete şi sustenabile de eLearning, destinate specialiştilor ce utilizează tehnologii inovative pentru sectorul agricol.
Proiectul eLPIS face parte din Planul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare II 2007-2013, Programul 4 „Parteneriate în domenii prioritare” şi reprezintă principalul instrument prin care Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) implementează Strategia Naţională pentru cercetare-dezvoltare şi inovare. Proiectul se încadrează în direcţia de cercetare 1.2 Sisteme informatice avansate pentru eServicii, răspunzând tematicilor de cercetare 1.2.1 Sisteme informatice avansate pentru educaţie (eLearning) şi 1.2.6 Sisteme informatice pentru gestiunea şi dezvoltarea de conţinut digital interactiv (e-content).
SURSA: AGORA
Etichete: