Securitatea IT între hackeri şi angajaţi

Agora Group a organizat în data de 7 aprilie 2011 Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema IT Security Solutions la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.
                    
În deschiderea evenimentului, Costin Pecingină, Marketing Manager, AV Security Software Distribution a prezentat felul în care G Data Business Solutions, versiunea 11, asigură o protecţie cuprinzătoare a reţelei, combinând în mod optim: puterea a două motoare de scanare, protecţia în timp real anti-phishing şi împotriva website-urilor infectate, protecţia antispam şi compararea fişierelor suspecte cu checksum în Cloud.
                      
În continuare, Roland Costea, Presales Consultant Infrastructure Solutions & Data Center Services, Star Storage a declarat: „În ceea ce priveşte factorii favorizanţi pentru atacurile cibernetice, pe lângă descoperirea permanentă de noi breşe de securitate în sistemele informatice, găsim aproape în toate cazurile unul care pune în pericol cel mai adesea o reţea sau o infrastructură informatică: factorul uman”. Posibile soluţii sunt: folosirea unor parole mai complicate şi aplicarea unei politici de securitate role-based, împreună cu o soluţie DLP pentru prevenirea scurgerii de informaţie.
                     
Reţelele de tip botnet reprezintă adevărate mine de aur pentru furtul de informaţie, iar malware-ul clasic poate fi convertit oricând în scopuri de furt de informaţie. Un alt pericol este acela că utilizatorul de rând nu realizează posibilele consecinţe ale folosirii unui calculator infectat: <E infectat, dar îmi fac treaba cu el!>”, a spus Teodor Cimpoeşu, Managing Director, Romania & Bulgaria, Eastern Europe, Kaspersky Lab.
                          
Conferinţa s-a încheiat cu prezentarea susţinută de către Bogdan Tudor, Founder&CEO Class IT: „Externalizarea securităţii IT trebuie făcută către o companie care să îţi ofere, printr-un contract, garanţia că securitatea este gestionată corespunzător în interiorul propriei companii. În acest fel, sunt acoperite riscurile, câştigând garanţia unui serviciu”.
                      
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alți parteneri: ESET NOD 32, Silensec, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.
                       
Sursa: Agora Group
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *