ROSEdu Summer of Code (RSoC) – burse sponsorizate pentru studenti

In cadrul demersului de promovare a colaborarii dintre industrie si mediul academic, va transmitem cateva informatii despre initiativa ROSEdu – Summer of Code, prin intermediul careia companiile au posibilitatea de a finanta burse/ internshipuri pentru studenti.

Cateva informatii despre ROSEdu – http://www.rosedu.org/

ROSEdu este o comunitate de oameni pasionati de tehnologii si educatie. Ei creeaza programe educationale pentru studenti, prin intermediul carora beneficiarii se pot integra usor intr-un proiect open source.

Ajuns la a cincea editie, ROSEdu Summer of Code (RSoC) este un proiect care angreneaza mentori si studenti pentru a contribui la proiecte open source existente.

In cadrul editiei din acest an isi propun sa colaboreze cu companii pentru a asigura o bursa de 1000 euro / 3 luni / student care lucreaza pe durata verii la unul dintre proiectele open source co-optate.

In schimbul acestei sustineri financiare, companiile beneficiaza de urmatoarele:
* cresterea potentialului tehnic al viitorilor angajati prin facilitarea educatiei acestora contribuind la proiecte open source
* vizibilitate crescuta in randul studentilor
* ocazia de a promova domeniul principal de activitate al companiei in Romania, prin intermediul prezentarii sponsorilor programului atat online cat si in cadrul unei prezentari in facultate.

Proiectele open source participante in cadrul programului sunt in curs de definire si sunt complet independente de aspectele financiare ale programului. Printre proiectele potentiale participante, pana in acest moment, se numara DexOnline, WebKit, World of USO, KDE.

Daca sunteti un contribuitor in cadrul unui proiect open source si doriti sa realizati activitati de mentorship prin intermediul RSoC luati legatura cu ROSEdu.

Persoana de contact: Victor Carbune (victor@rosedu.org), tel: 0724733926, mentionand filiera ANIS ca sursa a informatiilor.