România şi Republica Armenia vor colabora în domeniul TIC

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a avut pe 10 martie o întrevedere cu Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian. Ministrul român i-a prezentat Ministrului Manuk Vardanian strategia MCSI, precizând că unul dintre proiectele pe care le are în vedere ministerul este acoperirea cu internet în bandă largă a zonelor defavorizate.

Ministrul Valerian Vreme a subliniat faptul că provocarea actuală a României este domeniul Societăţii Informaţionale, aplicaţiile informatice fiind dezvoltate, în special, prin finanţare europeană. „Punem accent pe implementarea Intranetului statului român, cu cele două componente majore: comunicaţiile şi centrele de servicii informatice, pentru dezvoltarea şi mentenanţa aplicaţiilor informatice ale statului”, a menţionat Ministrul Valerian Vreme în cadrul întâlnirii.
                          
Ministrul Manuk Vardanian l-a informat pe ministrul român asupra situaţiei existente la nivelul ţării sale, atât în domeniul tehnologiei informaţiei, cât şi în sectorul poştal, precizând că, la nivel naţional, există un plan de concesionare a Poştei Armene, iar compania care se ocupă de emiterea timbrelor va fi inclusă în structura poştei. În cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre posibilitatea încheierii unui Memorandum de Înţelegere între cele două ministere, pentru identificarea şi implementarea activităţilor de cooperare în domeniu, posibilitate agreată de reprezentanţii ambelor instituţii.
                     
Memorandul de Înţelegere va avea ca obiective emiterea în comun a unei serii de timbre, care vor afişa elemente din patrimonial cultural, istorie şi relaţiile diplomatice dintre cele două ţări; colaborarea între cele două ministere privind trecerea de la televiziunea analogică terestră la cea digitală; cooperarea privind cadrul legislativ în domeniul tehnologiei informaţiei şi dezvoltarea unei conexiuni între companiile IT, prin activităţi bilaterale.
                   
Sursa: MCSI preluat de Agora
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *