România, promovată la CES 2012

În perioada 9-14 ianuarie 2012, secretarul de stat Marius Constantin Fecioru şi secretarul general adjunct al MCSI, Bogdan Savonea, participă în Las Vegas, Statele Unite ale Americii, la evenimentul Consumer Electronics Show (CES) 2012, în calitate de invitaţi ai Ambasadei SUA în România.

CES (Consumer Electronics Show) este cea mai mare expoziţie mondială în domeniul tehnologiilor electronice pentru piaţa de consum, fiind prezentate ultimele noutăţi în domeniul dispozitivelor electronice mobile, audio şi video, tehnologiilor de reţele fixe şi wireless, precum şi sistemelor prin satelit. Evenimentul reuneşte producători mondiali de produse electronice, distribuitori, cercetători, dezvoltatori de conţinut, analişti financiari, cât şi reprezentanţi ai asociaţiilor consumatorilor.
CES nu este deschis publicului larg, ci doar unui număr selectat de invitaţi, reprezentând expoziţia cu cel mai mare impact asupra noilor tehnologii din industria electronică. Ediţia anterioară a expoziţiei a avut peste 140.000 de invitaţi. Prima ediţie a CES a avut loc în 1967 la New York, iar de-a lungul anilor evenimentul a constituit prilejul lansării pentru produse şi tehnologii precum Video Recorder-ul în 1970, Compact Disc-ul în 1981, DVD-ul în 1996, HDTV în 1998 sau discul Blu-ray în 2004.
Participarea delegaţiei române oferă posibilitatea stabilirii unor contacte cu importante companii IT şi telecom mondiale, fiind o oportunitate pentru promovarea ţării noastre ca piaţă de  investiţii pentru aceste companii. De asemenea, România este interesată de buna colaborare atât cu mediul privat, cât şi cu cel guvernamental din Statele Unite ale Americii.
SURSA: MCSI
Etichete: