România, o ţară sigură pentru investiţiile străine în IT&C

În perioada 24-28 octombrie 2011, Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat atât de către autorităţile americane din domeniu, dar şi de către reprezentanţii unor companii de IT americane.

Pe parcursul întrevederilor programate la Washington D.C., delegaţia română va prezenta proiectele majore pe care autorităţile române le derulează în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Va fi pus accentul pe implementarea Strategiilor Naţionale de Broadband şi E-guvernare, urmând a fi propusă o colaborare cu partea americană, în vederea unui schimb de experienţă şi de bune practici.
Ministrul Valerian Vreme a participat la evenimentul „Romanian Networking Event”, organizat   de ambasada României la Washington DC, pentru comunitatea oamenilor de afaceri români. S-au purtat discuţii despre piaţa telecom şi oportuniţătile de business, iar ministrul Comunicaţiilor a explicat comunităţii româneşti că, în acest moment, România reprezintă o ţară sigură pentru investiţii.
„România este pregătită pentru aplicaţiile viitorului fiind una dintre cele mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est. Un avantaj important îl reprezintă resursa umană, prin  numărul  mare de specialişti în domeniul IT&C”, a declarat ministrul Comunicaţiilor. De asemenea, Valerian Vreme a subliniat faptul că România ocupa locul 2 în lume la viteza internetului conform studiilor făcute şi a evidenţiat faptul că marile companii (IBM, Oracle, Hp, Huawei) sunt deja prezente pe piaţa românească.
În cursul zilei de ieri, ministrul Valerian Vreme a avut programată o întâlnire cu oficialii Comisiei Federale de Comunicaţie (FCC- Federal Communication Commission).
SURSA: Agora
Etichete: