România, a doua oară cu stand național la Mobile World Congress Barcelona 2013

11 firme românești de software participă între 25 – 28 februarie 2013 la Mobile World Congress Barcelona 2013.

Mobile World Congress îmbină cea mai mare expoziție la nivel mondial pentru industria mobile (peste 1.500 de expozanți) cu conferințe susținute de directori executivi de renume reprezentând operatori mobile, producători, furnizori și distribuitori din întreaga lume (www.mobileworldcongress.com).

Asociația Română pentru Industria Electronică și Software – Filiala Timișoara cu sprijinul Ministerului Economiei și Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine a organizat cea de-a doua participare a României cu stand național la Mobile World Congress 2013, ce se desfășoară în perioada 25 – 28 februarie 2013 în Barcelona, Spania.

Localizat în Hala 6, Nr. E66, standul național al României din acest an este format din 11 companii active în domeniul dezvoltării software aplicații mobile și hardware.

Firmele românești prezente în standul național la Mobile World Congress 2013 sunt: AllviewAppscend,AROBS Transilvania SoftwareDiversitas Group RomaniaDataTEK Group IncevolineiQuestIT Six Global ServicesQualtehSimPlusTransilvania Software.

Participarea companiilor românești la Mobile World Congress 2013 face parte din programul de promovare a exporturilor dezvoltat de Ministerul Economiei, Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine și este coordonată de Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software ARIES filiala Timișoara.

În cadrul acestui program, companiile participante beneficiază de finanțare din fonduri publice, asigurându-se decontarea integrală a cheltuilelilor de construcție și amenajare a standului, cheltuielilor de promovare și decontarea a 50% din costurile de transport și cazare pentru un singur delegat din partea fiecărei firme participante.

Programul are ca scop încurajarea promovării exporturilor și pătrunderea firmelor românești de software pe piețele externe.

SURSA: ComputerWorld