Revista eFinance şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2009

Pentru al şaptelea an consecutiv, revista eFinance a premiat performerii anului 2009 din zona de convergenţă a industriilor IT&C şi financiară, companii, instituţii şi, nu în ultimul rând, oameni care au demonstrat o implicare activă, au performat şi inovat.  Evenimentul s-a desfăşurat joi, 4 martie, la Hotelul Crowne Plaza din capitală şi s-a bucurat de prezenţa a numeroşi invitaţi din domeniile IT&C şi financiar-bancar, instituţii de specialitate (MCSI, BNR, ARB, ANC, ANIS etc.), firme de consultanţă, cabinete de avocatură, analişti independenţi, jurnalişti din presa de specialitate. Alături de prestigioasele trofee acordate, Gala Premiilor eFinance a oferit şi numeroase surprize celor prezenţi. Întreaga asistenţă s-a bucurat de recitalul de muzică rusească susţinut de Radu Captari, precum şi de vinurile Enira, prezentate de Doru Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Sommelierilor din România. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată cartea „Ghidul împlinirii”, semnată de unul dintre cei mai apreciaţi experţi în leadership şi dezvoltare personală, Robin Sharma, prezentare realizată de Cristian Ionescu, Country Cluster Manager Coface România, Bulgaria şi Slovacia. 

Festivitatea de decernare a premiilor a demarat cu categoria „e-ERP” (First Tier), unde câştigător a fost desemnată compania TotalSoft, pentru creşterea susţinută a implementărilor sistemului Charisma Enterprise în mediul financiar-bancar. Trofeul, înmânat de amfitrionul serii, Dl. Cristian Pavel, redactorul-şef al revistei eFinance, a fost ridicat de Nicoleta Chiriac, Project Manager în cadrul TotalSoft.

Zona soluţiilor ERP a consemnat doi câştigători. Secţiunea „Second Tier” a categoriei „e-ERP” a recompensat eforturile companiei Epicor, pentru oferta sa la nivel global, inclusiv în România, de soluţii ERP pentru generaţia următoare, capabile să susţină gestionarea eficientă a afacerilor şi să minimizeze efectele crizei economice. Premiul a fost înmânat de către domnul Eugen Preotu, consilier în cadrul MCSI, domnului Emil Bobocea, Regional Sales Director Epicor România.

Premiul eFinance la categoria „e-Business Intelligence” a revenit unuia dintre liderii acestui segment, SAS Institute. Compania a fost recompensată pentru efortul depus în direcţia conştientizării de către mediul de business românesc a nevoii de Business Intelligence şi a adoptării de astfel de soluţii. Premiul, înmânat de Dl. Costel Postolache, directorul general al Editurii Nemira, a fost ridicat de directorul pentru România al SAS, Dl. Cezar Cursaru.

Zona securităţii IT, atât de importantă în societatea de astăzi, a evidenţiat activitatea şi eforturile Kaspersky Lab. Compania, reprezentată prin Dl. Bogdan Stratula, Channel Manager Kaspersky Lab România & Bulgaria, a primit premiul categoriei „e-Security” pentru preocuparea intensă şi continuă de formare şi dezvoltare a pieţei de securitate IT în România.

Categoria „e-Support” a avut doi câştigători. Business Information Systems a fost recompensată pentru proiectul de dezvoltare şi implementare a primei soluţii româneşti de software de prevenire a spălării banilor pe piaţa locală, în cadrul Raiffeisen Bank. Premiul a fost primit de către domnii Sorin Guiman, director general BIS şi Ionel Fierăscu, directorul Direcţiei Conformitate în cadrul Raiffeisen Bank România. La rândul său, compania Printec Group România a fost recompensată în cadrul acestei categorii pentru contribuţia la cunoaşterea şi implementarea soluţiilor software de prevenire a spălării banilor pe piaţa românească. Compania, unul dintre liderii zonei soluţiilor AML în România, a fost reprezentată de Dl. Toni Sorin Cristescu, director general.

Eforturile Endava de creştere organică în România şi în regiune au primit recunoaşterea în cadrul secţiunii „e-Development”. Compania a inaugurat în 2009 o nouă divizie de consultanţă în România şi un nou Centru Operaţional Tehnic în Cluj, după deschiderea unui Centru de Coordonare Regională pentru Europa Centrală şi de Est la Bucureşti şi a altui centru de dezvoltare la Iaşi. Premiul a fost primit de către Dl. Valentin Metzger, director executiv Endava România, şi înmânat de Dl. Ovidiu Gălăţanu, director Bank Assurance în cadrul Astra Asigurări.

La categoria „e-Cards”, ce recompensează cele mai importante iniţiative pe domeniul cardurilor, premiul a fost adjudecat de Garanti Bank România. Produsul „vedetă” al acestora, Bonus Card, este primul card de credit multi-brand cu cip din România, produs care anul trecut şi-a dublat numărul de utilizatori, depăşind pragul de 80.000 la sfârşitul lui 2009. Premiul a fost înmânat de Marius Fecioru, ministru sceretar de stat, Ministerul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale, în timp ce Garanti Bank a fost reprezentată prin Dl. Ilgaz Kayam, directorul Diviziei Carduri.

Premiul la categoria „e-products/services” a revenit companiei Keba România, pentru promovarea şi implementarea de soluţii şi tehnologii inovative în sectorul bancar, în special în zona de self-service. Compania este unul dintre jucătorii mai noi pe piaţa autohtonă, având o istorie în România de trei ani, însă se remarcă printr-o creştere rapidă şi solidă, după cum a subliniat directorul subsidiarei Keba România, D-na Valentina Moisescu, în cadrul ceremoniei de acordare a premiilor.

Un alt premiant al serii a fost compania SolvIT Networks, recompensată în categoria „e-partnership”,  pentru cei cinci ani de parteneriat de succes cu Computer Associates – CA. Mihai Scemtovici, Business Development Manager SolvIT Networks şi Tamas Kovacs, Regional Manager CA, au evidenţiat soliditatea relaţiei dintre cei doi parteneri şi rezultatele foarte bune generate pentru cele două companii.

Unul dintre cele mai importante proiecte de IT din bankingul românesc, desfăşurat în 2009, a fost implementarea de către Alpha Bank a sistemului core-banking FlexCube de la Oracle. Banca a primit trofeul „e-banking”, remarcându-se prin una dintre cele mai complexe şi rapide implementări a unui astfel de sistem. Alpha Bank România a fost reprezentă de Dl. Ion Stan, vicepreşedintele organizaţiei, premiul fiind înmânat de către Dl. Sorin Mândruţescu, director general Oracle România.

Premiul categoriei „e-provider” a fost acordat companiei TeamNet. După cum a evidenţiat şi Dl. Victor Codescu, Executive Sales Manager TeamNet, compania s-a remarcat prin soluţiile dedicate administraţiei publice locale şi mediului medical, soluţii ce redefinesc interacţiunea cetăţenilor cu instituţiile, promovând protecţia mediului înconjurător, eficientizarea serviciilor şi creşterea calităţii acestora, premiul fiind înmânat de către Dl. Gabriel Pavel, Small & MidMarket Solutions & Parteners Manager Microsoft România.

Impactul pe care BRD-Groupe Societe Generale l-a avut asupra dezvoltării sectorului bancar românesc şi creşterii economiei autohtone a fost recompensat cu premiul „e-impact”. Instituţia a aniversat anul trecut 10 ani de la privatizarea Băncii Române pentru Dezvoltare şi intrarea Societe Generale pe piaţa românească. Premiul a fost înmânat de reprezentantul unuia dintre partenerii importanţi ai băncii, Dl. Andrei Nagy, Business Manager Romania & Bulgaria Oberthur Card Systems, şi ridicat, din partea BRD, de D-na Dana Demetrian, director executiv Polul Administrare Generală a Reţelei.

Ultima, dar nu cea din urmă categorie premiată în cadrul Galei eFinance a fost cea prin care a fost evidenţiată o personalitate a pieţei. Premiul „e-people” a fost acordat directorului general pentru România şi Regiunea Balcanilor din cadrul MasterCard Europe. D-na Denisa Mateescu este de 10 ani la cârma acestei organizaţii, ani încununaţi de performanţe deosebite. Premiul a fost înmânat de domnul Cristian Ionescu, Country Cluster Manager Coface România, Bulgaria şi Slovacia.

Sursa: Revista eFinance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *