Conexiuni internaţionale


Misiune economică în Statele Unite – iunie 2019

20 de companii vor participa la o misiune economică de promovare a produselor românești IT&C în SUA. Delegația României este condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu. Firmele românești vor participa la două evenimente de marcă: SelectUSA Investment Summit, ce va avea loc la Washington DC în perioada 10-12 iunie a.c., și SelectUSA Spin-off, ce se va desfășura la San Francisco în zilele de 13 și 14 iunie a.c.

BRCC lanseaza in februarie 2016 campania „Alege UK!”

Camera de Comert Britanica Romana lanseaza in luna Februarie 2016 campania Alege UK! pentru a identifica cereri ale companiilor romanesti pentru produse si servicii din import. Firmele romanesti interesate sunt invitate sa ne trimita cererea de oferta iar noi o vom promova catre peste 40,000 de companii britanice interesate sa exporte.

Tech4Export Bruxelles, 25-27 nov

ANIS va organiza în perioada 25-27 noiembrie evenimentul Tech4Export Bruxelles, cu obiectivul de a promova industria și companiile românești de software către potențialii parteneri de pe piața belgiană. Evenimentul se adresează atât companiilor de outsourcing, interesate de piața belgiană, cât și companiilor care doresc să identifice parteneri și/ sau sunt interesați de proiecte de cercetare derulate cu finanțări europene sau în parteneriate public/ private.

Tech4Export Londra

ANIS organizeaza in perioada 13-15 mai o Delegatie economica la Londra, cu obiectivul de a promova industria si companiile romanesti de software catre potentialii parteneri de pe piata britanica. Tech4Export Londra face parte dintr-un program mai amplu derulat de ANIS prin care dorim sa sustinem companiile romanesti in eforturile de promovare pe piata internationala.

Oportunitate de participare de grup la Apps World

La recomandarea colegilor de la Camera de Comerț Britanică-Română – BRCC, vă lansăm invitația de a participa ca vizitatori la Apps World – eveniment care are loc pe 12 și 13 noiembrie în Londra. După succesul de anul trecut, organizatorii se așteaptă la 300 de expozanți și la peste 12.000 de vizitatori din tot ecosistemul de aplicații, incluzând dezvoltatori, marketeri, operatori de telefonie mobilă, producători de echipamente, furnizori de platforme și profesioniști din industrie.

Indrumar de afaceri pentru Austria

Ministerul Economiei – Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale și Ambasada României la Viena vă pun la dispoziție un Îndrumar de afaceri pentru Austria, material ce conține diverse informații despre: Sistemul politic şi administrativ Economia în Austria Relaţiile economice şi comerciale româno-austriece Atragerea investiţiilor străine în Austria Călătoria în Austria Alte informaţii utile Sperăm ca informațiile oferite să vă fie de ajutor.

Delegație românească la Consumer Electronics Show (CES) 2014

Prin amabilitatea Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite la București vă transmitem invitația de a participa la CES 2014, care are loc în perioada 7-10 ianuarie 2014, în Las Vegas, Nevada. CES este cel mai mare târg anual destinat vastei piețe tehnologice a electronicelor de consum – de la electronice în comunicații mobile, audio și video, conectivitate locală și tehnologie wireless, până la sisteme audio de vârf sau sisteme prin satelit.

ANCEX: Legislație privind regimul de control pentru export software

Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor – ANCEX este autoritatea naţională în domeniul controlului operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare şi răspunde de aplicarea politicii Guvernului în acest domeniu, în conformitate cu art. 4 din  Ordonanţa de urgenţă nr 119 / 2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare, aprobată, prin Legea 197/2011, modificată prin Ordonanţa de urgenţã nr.12 / 2012.