Polonia și România pot face schimb de bune practici în ITC

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme, l-a primit joi, 10 noiembrie 2011, pe ambasadorul Republicii Polone în România, Marek SZCZYGIEL.

În cadrul discuţiilor, ministrul Valerian Vreme şi-a exprimat aprecierea privind activitatea pe care Polonia a depus-o în calitate de deținătoare a Președinției Uniunii Europene, în semestrul II al acestui an. De asemenea, Valerian Vreme a enumerat proiectele majore pe care MCSI le desfășoară în acest moment (trecerea la televiziunea digitală, proiectul de broadband, Agenda Digitală). Ministrul Comunicatiilor a subliniat faptul că Polonia și România pot face un schimb de experiență și de bune practici în probleme precum absorbția fondurilor europene și acoperirea broadband la nivel national.
În cursul întrevederii, ambasadorul Republicii Polone a subliniat faptul că între cele două țări există o foarte bună colaborare bilaterală. Totodată, ambasadorul Marek Szczygiel a menționat că Polonia acordă o mare importanță sectorului comunicațiilor și tehnologiei informației, datorită potențialului  economic ridicat pe care acesta îl oferă. De asemenea, a propus o formalizare a dialogului interinstituțional între autoritățile de reglementare în domeniul comunicațiilor din ambele țări.
În finalul întrevederii, s-a discutat despre posibilitatea organizării, în cursul anului viitor, a unui Forum de Afaceri româno – polonez, la care să participe companii IT din ambele țări.
SURSA: Agora
Etichete: