250 de manageri IT și reprezentanți ai pieței s-au reunit la „The future of IT, the future of profession”

Web
Prima conferință a managerilor de IT din România „The future of IT, the future of profession”, care s-a desfașurat miercuri, 13 martie la JW Marriott Hotel București, a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii din România, inclusiv din sectorul public.

„Conferința CIO Council a punctat din nou că lumea IT-ului este la un moment de cotitură. Trăim o schimbare de paradigmă datorită noilor tehnologii și trenduri, iar rolul CIO se transformă. Departe de a fi o sperietoare a pierderii locurilor de muncă, Cloud-ul și noile tehnologii sunt un factor de progres și marcheză o etapă evolutivă în lumea de business. Fiecare dintre noi trebuie însă să începem să gândim din punct de vedere al business-ului și fiecare CIO trebuie să se reinventeze.

CIO Council a demonstrat că se pot organiza evenimente de mare clasa pentru comunitatea IT din România și le mulțumim sponsorilor și revistei CARIERE pentru că au sprijinit această inițiativă singulară”, spune Yugo Neumorni – Președintele CIO Council și moderatorul întregului eveniment.

Conform studiului anual „CIO Priorities” efectuat de CIO Council și prezentat de Felix Enescu, bugetele de IT vor crește în 2013 cu 8% față de 2012. Companiile participante se vor concentra pe creșterea veniturilor, achiziția de noi clienți și mărirea cotei de piață. 75% dintre companii și-au bugetat creșterea veniturilor și peste jumătate din ele se așteaptă să realizeze acest obiectiv pe baza câștigării de cotă de piață de la competiție. Investițiile în IT vor viza în principal proiecte care să ducă la reducerea costurilor și îmbunătățirea securității.

21 de speakeri cu influență în industrie au electrizat sala cu subiecte cheie pentru reprezentanții departamentelor de IT, într-un eveniment interactiv și plin de energie  – Aurelian Sin, Marcel Chiriac, Constantin Mareș, Bogdan Constantinescu, Bogdan Băndilă, Marius Văcăroiu, Călin Rangu, Bogdan Popa, Mircea Țiplea și mulți alții. Dezbaterea pe subiectul cloud computing a generat o opinie unicat: „Soluțiile în cloud computing pot asigura o securitate mult mai bună decât soluțiile interne, dacă sunt construite corect”.

Consilierul de Stat al Primului-ministru, domnul Radu Puchiu a anunțat intenția Guvernului României de a crea un comitet consultativ în domeniul IT pe lângă primul ministru și deschiderea în cadrul CIO Council România a secțiunii dedicate directorilor din sectorul public. Domnul Puchiu a apreciat invitația de a deveni membru al CIO Council România. Călin Rangu, CEO al CIO Council, a prezentat proiectului susținut de asociație de a promova un management IT profesionist în sectorul public prin intermediul conceptului de CIO Office Guvernamental, modelele similar din SUA și UK, la eveniment participând reprezentanți ai Ministerului Finantelor Publice, ANAF, Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informații, CERT-RO și alții. Călin Rangu a declarat: „Scopul nostru este maturizarea pieței și dezvoltarea serviciilor electronice eficiente pentru cetățeni și companii, definirea serviciilor electronice publice ca serviciu universal, disponibil tuturor celor care își doresc să îl acceseze.”

Evenimentul a fost organizat de CIO Council România, revista CARIERE și susținut de Microsoft, HP România, S&T, Ymens, Vlamir, Dell, Kaspersky, Crama Oprișor.