Peste 1000 de studenti IT&C au stabilit un Top 10 Universitati din Romania

final concurs challenges for programmersConcursul “Challenges for Programmers” dedicat studentilor si masteranzilor din IT&C s-a incheiat. In perioada 18 noiembrie – 11 decembrie a inregistrat peste 1220 de inscrieri. Timp de trei saptamani, participantii au reprezentat universitati din toata tara si au putut accesa pe platforma TesteITOnline.ro unul, doua sau trei teste grila pe tematici de C++OOP si Baze de date. Cea mai populara sectiune a fost cea dedicata tehnologiei C++, in care si-au probat cunostintele aproape jumatate dintre studentii prezenti in competitie.

Competitie la nivel national

Studentii si masteranzii inscrisi in Challenges for Programmers au reprezentat universitati din toata tara. Participanti de la facultatile tehnice din Arad, Galati, Sibiu, Pitesti sau Craiova au concurat alaturi de cei din marile centre universitare.
Primele clasate in Top 5 cele mai active universitati au fost:

 1. Universitatea “Politehnica” din Bucuresti
 2. Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi
 3. Universitatea din Bucuresti
 4. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
 5. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Topul Universitatilor in functie de rezultate

Toate testele din competitie au avut o dificultate progresiva. Ultimele intrebari au fost rezervate pentru cei mai buni, care si-au imbogatit cunostintele si prin studiu suplimentar sau practica. Doar 8 partiipanti au obtinut rezultatul maxim. Pentru a numi cei trei castigatori, se va organiza prin urmare o etapa de departajare in cel mai scurt timp.
In baza raspunsurilor primite dupa parcurgerea testelor, din cadrul Challenges for Programmers, TesteITOnline.ro a conturat un Top 10 general care a inclus urmatoarele centre:

 1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
 2. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
 3. Academia de Studii Economice din Bucuresti
 4. Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca
 5. Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi
 6. Universitatea “Politehnica” din Timisoara
 7. Universitatea “Politehnica” din Bucuresti
 8. Universitatea din Bucuresti
 9. Universitatea “Transilvania” din Brasov
 10. Universitatea din Pitesti

Cele mai bune rezultate s-au obtinut in cadrul probei OOP, in care 97% dintre inscrisi au raspuns corect la peste jumatate din intrebarile testului respectiv. Topul primelor 3 universitati de la aceasta sectiune a fost dominat de prezenta celor 2 centre din Cluj: Universitatea Tehnica urmata de Universitatea “Babes-Bolyai”. Locul 3 a fost ocupat de Universitatea “Politehnica” din Timisoara.

In urma acestei competitii, 20 de participanti au castigat cate un premiu surpriza sub forma unui voucher de cumparaturi. Pentru studentii din Iasi, Stud Pass Club a anuntat la final oferirea a trei carduri StudPass. In perioada urmatoare, vor fi facute publice atat primele cele mai dificile intrebari din competitie, cat si numele celor 3 castigatori ai unei tablete Samsung Galaxy Tab2.

SURSA: blog.people-centric.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *