Parteneriat ANIS – PAC pentru anul 2010

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) și Pierre Audoin Consultants (PAC) au semnat un parteneriat de colaborare pentru anul 2010 în vederea sprijinirii companiilor IT prezente în România.

La 11 ani de la deschiderea biroului PAC în România și la 12 ani de la înființarea ANIS, cele doua organizații au decis, după mai mulți ani de colaborare și creștere a încrederii reciproce, să încheie un parteneriat strategic pentru anul 2010 în vederea sprijinirii industriei de soft și servicii informatice din România.

Pierre Audoin Consultants (PAC) analizează încă din 1999 piața și industria de software și servicii din România, fiind o referință în ceea ce privește studiile de piață, analizele specifice și consultanță strategică pentru sectorul reprezentat de ANIS în calitate de asociație patronală.

Incepând din ianuarie 2010, ANIS și PAC vor face eforturi comune de sprijinire a companiilor IT din România în vederea creșterii nivelului de business și vizibilitate, precum și pentru educarea pieței, promovarea de soluții și implementarea de aplicații ce au la bază tehnologia informației.

Bazat pe încredere reciprocă, ANIS și PAC vor demara acțiuni comune de analiză și educare a pieței IT din România, precum și campanii de comunicare menite să crească gradul de recunoaștere a sectorului IT ca și element fundamental în evoluția economiei și societății românești.

In același timp, prin acest parteneriat, membri ANIS vor avea posibilitatea de a accesa studiile și serviciile PAC la costuri mult reduse, dar și de a fi mult mai aproape de parteneri externi (parteneri strategici sau financiari dornici de a investii în România, precum și clienți potențiali sau furnizori de soluții și servicii ce doresc colaboratori pentru proiecte locale).

Cei peste 100 de membri activi ai ANIS vor avea de asemenea posibilitatea de înregistrare gratuită pe portalul www.pac-online.com și, ulterior, de accesare a documentelor gratuite (White Papers, Analize de piață, Webinars pe teme IT de actualitate, Communicate de presă internaționale cu privire la achiziții și fuziuni, rezultate financiare și contracte importante la nivel global) disponibile exclusiv utilizatorilor înregistrați ai portalului PAC.

Impreună, ANIS și PAC au în vedere sprijinirea reciprocă în organizarea de evenimente, campanii de comunicare, acțiuni de promovare a industriei IT la nivel guvernamental sau la nivelul pieței globale.

După 11 ani de activitate susținută în România, Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director PAC pentru Europa de Est consideră că “industria de soft și servicii din România are nevoie, mai mult ca oricând, de eforturi concertate în vederea stabilirii celor mai potrivite strategii de dezvoltare, comunicare și promovare la nivel național și internațional ”; totodată, el a adăugat că “anul 2010 poate aduce, prin parteneriatul nostru, o premieră în România: acces pe scară largă, la costuri reduse, a companiilor IT la analize de piață pertinente și obiective, servicii de consultanță strategică, precum și la pârgii mult mai eficiente de stimulare a cererii de soluții informatice.”.

Evoluția economiei globale în ultimii ani ne-a arătat încă o dată că este nevoie de cunoștințe detaliate despre contextul economic și industria specifică în care activează fiecare companie, pentru  o mai bună adaptare la noile cerințe și o bună fundamentare a deciziilor strategice” spune, Valerica Dragomir, Director executiv ANIS. „Acest gen de informații și de cunoștințe ne propunem să le aducem companiilor românești, pentru a le sprijini în definirea celor mai importante componente ale afacerilor lor”.

In perioada imediat următoare, odată cu lansarea noului site www.anis.ro, vor fi anuntațe și primele oferte PAC dedicate membrilor ANIS, precum și manierele de lucru comun ale celor două organizații.

 Despre ANIS

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS reprezintă interesele producătorilor de software şi furnizorilor de servicii asociate din România.

Prin acţiunile sale, ANIS contribuie la afirmarea României ca unul din liderii regionali în producţia de software şi ca un exportator mondial recunoscut de produse şi servicii software de înalt standard internaţional. ANIS îşi propune să fie un punct de referinţă asupra oricărei informaţii despre industria de software din România

Asociaţia a fost înfiinţată în 1998 şi numără în prezent peste 100 de membri, unele dintre cele mai importante companii din domeniu.

Despre Pierre Audoin Consultants (PAC):

Pierre Audoin Consultants (www.pac-online.com) este prima societate europeană de consultanță în strategie pentru companiile din industria de soft și servicii informatice (Software and IT Services Industry – SITSI® www.sitsi.com). PAC a fost fondată în 1976 la Paris și în prezent acoperă 20 piețe europene și Statele Unite prin cele cinci filiale de la Paris, Munchen, București, Londra și New York.

Creată în 1999, filiala din București se concentrează pe principalele piețe central și est europene – Cehia, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ungaria.

Misiunea noastră este de a sprijini companiile din sectorul informatic în dezvoltarea și implementarea unor strategii de succes prin oferirea unei mai bune înțelegeri a comportamentului consumatorilor, a piețelor și a concurenței. In cei 30 de ani de experiență în sectorul IT, miile de interviuri față în față și contractele de consultanță cu jucători cheie ne-au permis să stabilim legaturi solide, de durată, cu clienții noștri.

 Contact: Valerica Dragomir, v.dragomir[at]anis.ro, 021.3121397.