Ministrul Comunicaţiilor prezintă la Bruxelles avantajele oferite de România pentru investiţii

În perioada 7-8 noiembrie 2011, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, participă la Global Forum, Bruxelles, eveniment internaţional dedicat problemelor economice, politice şi sociale în relaţie cu dezvoltarea şi inovaţiile în domeniul comunicaţiilor şi al tehnologiei informaţiei. În cadrul conferinţei, delegaţia MCSI va prezenta Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (SNEP).

În cursul zilei de ieri, delegaţia MCSI condusă de ministrul Valerian Vreme s-a întâlnit cu Harry van Dorenmalen, preşedintele IBM Europa. La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai IBM România.
Ministrul Valerian Vreme a prezentat oportunităţile pe care România le oferă în domeniul IT&C, exprimându-şi aprecierea în ceea ce priveşte colaborarea dintre MCSI şi IBM România.
„România reprezintă o ţară sigură pentru investiţii şi este pregătită pentru aplicaţiile viitorului, fiind una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est. Un avantaj important îl reprezintă resursa umană, prin numărul mare de specialiști în domeniul IT&C”, a declarat ministrul Comunicaţiilor.
Preşedintele IBM Europa, Harry van Dorenmalen, şi-a exprimat dorinţa de a colabora la fel de bine şi pe viitor, precum şi încrederea pe care o are în piaţa românească.
În cadrul întâlnirii, s-au mai purtat discuţii tehnice legate de interoperabilitatea sistemelor informatice din instituţiile publice.
SURSA: Agora
Etichete: