Ziua cloud la Microsoft: Office 365 beta, Windows Intune, Dynamics CRM Online şi Şcoala de Cloud

Microsoft a anunţat astăzi disponibilitatea Office 365 beta, Windows Intune şi Dynamics CRM Online în România, cele mai recente soluţii comerciale de cloud computing de la Microsoft, care permit companiilor creşterea productivităţii angajaţilor şi reducerea costurilor, fără compromisuri legate de securitate. În cadrul aceluiaşi eveniment, au fost anunţaţi şi câştigătorii Şcolii de cloud, concursul de dezvoltare de aplicaţii pe platforma Windows Azure.

 
Productivitate în cloud: Office 365
Microsoft Office 365 reprezintă noua generaţie de servicii de productivitate în cloud pentru toate tipurile de companii. Office 365 reuneşte soluţii software de comunicare şi colaborare familiare, precum Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online şi Microsoft Lync Online, oferind un serviciu în cloud complet, complex şi mereu actualizat. Office 365 este disponibil de astăzi în versiune beta publică în 38 de ţări, printre care şi România.
 
Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead, Microsoft România: „Cu Office 365 oferim nu doar un upgrade semnificativ al serviciilor lansate în 2010, ci şi Office Professional Plus sub formă de abonament lunar. Clienţilor noştri le punem la dispoziţie nu doar soluţii de mesagerie, pentru conferinţe Web sau pentru lucru colaborativ: sprijinim în fapt organizaţiile să îşi crească randamentul şi să răspundă mai repede condiţiilor de piaţă”.
 
Windows Intune
Windows Intune oferă servicii în cloud pentru administrarea şi protecţia computerelor printr-o simplă interfaţă web, astfel încât clienţii îşi pot gestiona staţiile de lucru de oriunde ar fi. Având la bază tehnologii de cloud, Windows Intune permite companiilor să gestioneze mult mai uşor PC-urile cu cerinţe speciale de administrare, cum este cazul angajaţilor cu o distribuţie geografică mare, al PC-urilor ce nu fac parte dintr-un domeniu sau reţea, angajaţilor de pe teren sau al PC-urilor provenite din achiziţii de companii.
 
Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, Microsoft România: „Cu Windows Intune disponibil în România, oferim clienţilor şi partenerilor noştri o nouă oportunitate de a creşte eficienţa investiţiilor IT, aspect dovedit de altfel de cele peste 40 de trial-uri înregistrate în mai puţin de patru săptămâni de la lansare. Windows Intune este o adevărată oportunitate de business pentru partenerii noştri, având acum posibilitatea de a extinde graniţele business-ului propriu în diverse arii geografice prin posibilitatea de management remote al PC-urilor clienţilor”.
                            
Dynamics CRM Online
Dynamics CRM este uşor de utilizat şi oferă o înţelegere în timp real a dinamicii afacerii, pentru organizaţii de toate dimensiunile. Soluţiile bazate pe Dynamics CRM pot fi livrate ca servicii de cloud de către Microsoft (Dynamics CRM Online) sau de către parteneri Microsoft, precum şi ca implementări locale, on-premises. De la lansarea serviciului Dynamics CRM Online la începutul anului 2011, în România au fost realizate peste 300 de conturi de trial.
 
Ioana Răzvan, Microsoft Business Solutions Lead, Microsoft România: „Echipele de vânzări sunt la baza oricărei afaceri de succes. Dynamics CRM Online retrasează limitele productivităţii. Oferim un produs de top, adaptat perfect modelului de tip serviciu la cerere. Printre aspectele care diferenţiază soluţia Microsoft Dynamics CRM Online ca lider în industrie se numără experienţa utilizator familiară, integrare nativă cu aplicaţii Microsoft deja utilizate în majoritatea companiilor, raţionalizarea proceselor şi acces facil la informaţii în timp real. Toate acestea îmbunătăţesc randamentul utilizatorilor în utilizarea soluţiei şi îi ajută să fie din ce în ce mai competitivi pe piaţa în care activează”.
 
Şcoala de cloud
Microsoft a lansat toamna trecută Şcoala de cloud, într-un efort de pregătire a dezvoltatorilor pentru crearea de aplicaţii şi servicii în cloud, pe platforma Windows Azure.
 
300 de parteneri Microsoft şi-au înscris dezvoltatorii software la cursurile de formare, urmate de laboratoare organizate în patru oraşe din ţară, cu peste 700 de participanţi în total. Dezvoltatorii au avut la îndemână modalităţi de evaluare gratuită a platformei pe www.windowsazure.com şi cadru competitiv, cu premii de peste 15.000 USD, pentru a demonstra că ştiu să facă saltul în cloud.
 
Zece finalişti au fost invitaţi astăzi la Microsoft România în finala competiţiei „Afacerea Ta, Faima Ta”, iar câştigătorii au fost anunţaţi în timpul evenimentului cu presa de prezentare a noilor soluţii comerciale de cloud computing de la Microsoft.
 
Zoli Herczeg, Evangelist, Microsoft România: „O primă serie de absolvenţi ies azi de pe băncile şcolii de cloud. Unii dintre ei au avut ambiţia să creeze proiecte reale în cloud şi să se înscrie la examenul final, concursul Şcolii de cloud. Ne face plăcere să vă prezentăm azi şefii de promoţie, cei trei câştigători ai concursului”.
                 
Sursa: Microsoft Romania
Etichete: