Viveo se alătură grupului Temenos, lider mondial în domeniul soluţiilor bancare integrate | Viveo joins Temeno Group, global leader for integrated banking solutions

[lang_ro]Liderul francez al pieţei de soluţii bancare, VIVEO, anunţă semnarea unui acord definitiv care confirmă intrarea în grupul elveţian Temenos, liderul mondial în domeniul soluţiilor bancare integrate. Achiziţia VIVEO pentru o sumă de 81 de milioane de dolari, operaţiune finanţată prin intermediul facilităţilor de creditare existente, oferă grupului Temenos o poziţie dominantă pe pieţele francofone.

VIVEO colaborează cu peste 750 de instituţii financiare din 35 de ţări, dintre care 400 sunt în Franţa. Printre clienţii săi se număra bănci de renume precum BNP Paribas, Caisse d’Epargne, Société Générale, Credit Agricole, Banques Populaires, La Compagnie Financière Edmond de Rothschild etc. Fondat în 1983, VIVEO are peste 410 angajaţi, repartizaţi în Franţa, România, Belgia, Elveţia şi a avut o cifră de afaceri de 46 de milioane de euro în 2008.

Raimondo Ascer, preşedintele VIVEO, declară: „Acest acord reprezintă o adevărată oportunitate pentru grupul nostru şi pentru toate părţile implicate. Intrarea noastră într-un grup de anvergură mondială precum Temenos ne va da acces la resurse mai importante pentru a le putea oferi servicii şi mai bune clienţilor noştri. Colaboratorii noştri vor beneficia, de asemenea, de un mediu propice dezvoltării şi progresului în carieră. Sunt convins că această colaborare va fi fructuoasă şi va crea valoare pentru toţi, asocierea între VIVEO şi Temenos dând naştere unui lider clar în sectorul bancar.”

Andreas Andreades, CEO Temenos, declară: „Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia Grupului VIVEO. Acest actor de renume ne aduce o clientelă prestigioasă, expertiză în dezvoltarea şi comercializarea de soluţii care sunt foarte cerute de piaţă, complementare ofertei noastre. Suntem convinşi că cele două societăţi dispun de complementarităţi puternice care se cer dezvoltate.” De asemenea, continuă: „În plus, aceasta achiziţie creşte semnificativ talia noastră critică şi ne aduce o poziţionare recunoscută în sectorul bancar, în special în Hexagon. În ultimele 12 luni Temenos a avut o creştere foarte puternică în Franţa, iar integrarea VIVEO va intensifica această dinamică. În concluzie, această achiziţie ne garantează o bază de clienţi şi o talie ideale pentru intensificarea investiţiilor comerciale şi în cercetare-dezvoltare, garanţie a valorii adăugate pentru clienţii şi acţionarii noştri.”

Partener strategic al băncilor şi al instituţiilor financiare, VIVEO dezvoltă o ofertă completă şi modulară de produse şi servicii, care răspund tututor problematicilor funcţionale, tehnologice sau reglementare ale băncilor. Grupul se poziţionează astăzi drept singurul actor de anvergură europeană, care combină activităţile de consiliere cu cele de producător de software şi care poate să acopere toate aspectele unui proiect bancar. Politica sa ambiţioasă de cercetare-dezvoltare (investiţii de peste 100 milioane de Euro începând din anul 2000) îi permite să propună cea mai adaptată ofertă de produse bancare la nevoile din piaţă, în ceea ce priveşte tehnologia (Service Oriented Arhitecture) şi funcţionalităţile de business. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul bancar, Viveo are în prezent mai mult de 750 de clienţi în peste 35 de ţări. Pentru mai multe informaţii, consultaţi http://www.viveo.com/Front/ro/index.html.

Fondat în 1993 şi cotat la bursa din Elveţia (SIX: TEMN), Temenos Group AG este furnizor mondial de soluţii bancare integrate pentru băncile de tip Retail, băncile specializate în finantare, Universale, Private, Islamice şi specializate în microfinanţare. Având sediul central la Geneva, Temenos are 50 de birouri în toată lumea şi oferă servicii pentru mai mult de 700 de clienţi din peste 120 de ţări. Soluţiile Temenos oferă tehnologie avansată şi o gamă bogată de funcţionalităţi, încorporând procese de tip best practice, care sunt utilizate în peste 600 de implementări din toată lumea.

Abordarea avansată şi automată a implementării în cadrul Temenos, realizată prin intermediul puternicei sale echipe de Servicii Clienţi, asigură migrarea platformelor de core banking cu riscuri mici şi foarte eficient. Temenos este nr. 1 în IBS Sales League Table 2009, este câştigătorul în fiecare an chiar de la lansare al Best Core Banking Product în secţiunea Reader’s Choice Awards a revistei Banking Technology şi ocupă locul 26 în American Banker top 100 de companii Fintech. Clienţii Temenos sunt dovedit mai profitabili decât clienţii concurenţilor săi: datele din The Banker, top 1000 de bănci, arată în cazul clienţilor Temenos o rentabilitate cu 62% mai mare, o rentabilitate a capitalului angajat mai mare cu 54% şi un raport cost/venit cu 7.2 puncte mai mic decât în cazul clienţilor non-Temenos. www.temenos.com/profit

Sursa: VIVEO [/lang_ro]

[lang_en]The content of this page is available only in Romanian.[/lang_en]