Viitoarele procesoare Intel cu consum redus de energie vor continua inovaţia în computingul mobil

David Perlmutter, Chief Product Officer al Intel Corporation, a descris cum procesoarele cu consum redus de energie, începând cu cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, ce va fi lansată anul viitor, vor stabili un nou punct de referinţă pentru experienţele de computing mobil, facilitând în acelaşi timp dezvoltarea de sisteme Ultrabook inovatoare, cu design convertibil şi de tip tablet PC.

În discursul său de la Intel Developer Forum în San Francisco, David Perlmuttera declarat că Intel a redus consumul de energie pentru cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, bazată pe microarhitectura “Haswell”, cu până la 20 de ori faţă de cea de-a doua generaţie, oferind în acelaşi timp o performanţă crescută şi un timp de răspuns mai scurt. El a adăugat că Intel va lansa o nouă gamă cu un consum şi mai redus de energie bazată pe aceeaşi microarhitectură începând cu 2013.

Ambele produse demonstrează concentrarea companiei pe reducerea masivă a consumului de energie, pentru a permite autonomii mai mari şi un nou val de dispozitive mobile, oferind în acelaşi timp procesoare cu performanţe mai mari, dar şi grafică îmbunătăţită.

“Cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core şi noua linie de produse cu consum redus de energie ne vor conduce către o nouă eră de inovaţie, una fără precedent pentru computingul mobil. Scopul Intel este de a oferi procesoare performante, cu un consum redus de energie. Încă din 2001 ne-am concentrat eforturile dincolo de viteza procesorului. Drept rezultat, partenerii noştri vor oferi utilizatorilor dispozitive subţiri şi elegante, dar şi experienţe fără precedent pentru o serie largă de device-uri mobile”, a declarat Perlmutter.

Intel schimbă spectrul experienţelor mobile și al device-urilor convertibile

Odată cu lansarea Ultrabook-urilor, Intel a făcut un pas important spre reinventarea computingului personal. Mai mult de 140 de dispozitive Ultrabook sunt în dezvoltare, peste 70 dintre ele fiind bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core.

Când cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, construită pe 22 nm, pentru Ultrabook și alte PC-uri va fi lansată în 2013, va aduce suport pentru grafică Intel HD, noi instrucţiuni pentru criptare mai rapidă şi performanţă crescută, noi caracteristici de securitate şi consum redus de energie pentru o autonomie mai mare a bateriei.

Pentru a aduce și mai multă inovaţie în computing, noile procesoare bazate pe microarhitectura “Haswell” vor funcţiona iniţial cu 10 waţi pentru a permite dezvoltarea unor sisteme Ultrabook mai subţiri şi uşoare, convertibile şi cu design de tablet PC-uri, cu performanţe crescute şi o autonomie mai mare a bateriei.

Discutând despre mobilitate, Perlmutter a vorbit despre cum Intel oferă cele mai bune experienţe mobile. Noua generaţie de procesoare Intel Atom (cu nume de cod “Clover Trail”), care va fi lansată în curând, este un SoC construit special pentru a funcţiona cu Windows 8. Construite pe 32 nm, noile procesoare vor ajuta la dezvoltarea unor tablet PC-uri convertibile cu tehnologie always-on, uşoare şi cu autonomie ridicată.

Perlmutter a subliniat şi avantajele device-urilor cu Windows 8 bazate pe tehnologia Intel, în special faptul că tablet PC-urile cu Intel Atom şi Intel Core vor oferi noi caracteristici, de la capabilităţi media îmbunătăţite, securitate crescută pentru soluţii destinate segmentului business şi suport pentru multitudinea de aplicaţii scrise pentru procesoarele Intel, menţinând astfel investiţiile consumatorilor şi IT-ului în software.

“Suntem de părere că Windows 8 pe arhitectură Intel® va oferi cea mai bună experienţă, performanţă şi compatibilitate de-a lungul platformelor de computing”, a declarat Perlmutter.

Dezvoltarea experienţelor naturale și intuitive de computing

Computingul personal trece către unul în care device-urile vor avea simţuri asemănătoare celor omeneşti pentru a înţelege acţiunile utilizatorilor, potrivit lui Perlmutter, care a declarat că Intel lucrează la aceste capabilităţi pentru platformele companiei.

Perlmutter a invitat comunitatea dezvoltatorilor să lucreze alături de Intel pentru a lansa un nou val de capabilităţi de computing către platformele Intel Core odată cu lansarea primului kit de dezvoltare al companiei, Intel Perceptual Computing Software Development Kit (SDK), în varianta beta. SDK, care va fi lansat în ultimul trimestru al anului, le va permite dezvoltatorilor hardware şi software să creeze interacţiuni ale gesturilor, recunoaştere vocală şi facială, dar şi realitate augmentată pe viitoarele procesoare Intel Core pentru sistemele Ultrabook şi PC-uri.

Perlmutter a discutat, de asemenea, şi despre progresul făcut pentru a aduce recunoaştere vocală în experienţa de computing a utilizatorilor. În acest scop, a făcut o demonstrație a unui sistem bazat pe Nuance Dragon Assistant Beta optimizat pentru procesoarele Intel Core. Dell va lansa Dragon Assistant Beta în Statele Unite în următorul trimestru prin intermediul Ultrabook-ului Dell XPS13.

 

SURSA: CW/INTEL/DELL

Etichete: