Vector Watch atrage investiție de tip „seed” din partea GECAD Group

vector watch

 

Vector Watch, un start-up producător de ceasuri inteligente (smart watches) anunță astăzi atragerea unei investiții de tip seed, de 500.000 Euro, din partea GECAD Group. Anterior, GECAD Group a investit într-o serie de companii tehnologice printre care RAV, ePayment și Avangate. Cu sediul in București, Vector Watch are 10 angajați și pregătește lansarea globală a primei sale game de ceasuri inteligente către finalul acestui an.

“Investim în companii care au capacitarea de a schimba piețele în care sunt prezente și credem că Vector Watch este un astfel de start-up”, explică Radu Georgescu, Founding Partner la GECAD Group.

Vector Watch a fost fondată în ultimul trimestru al anului trecut de către Andrei Pitiș, fost General Manager la Ixia România. Andrei Pitiș revine astfel în antreprenoriat, dupa ce în ultimii ani a fost angel investor în companii tehnologice, precum CleverTaxi. Lui i s-au alaturat co-fondatorii Irina Alexandru și Dan Tudose, cu o experiență considerabilă  în design de produs, respectiv design hardware, și alți ingineri hardware, designeri și dezvoltatori software premiați de numeroase ori la concursuri de inovație din România și din afara țării.

“Suntem bucuroși că am reușit să atragem o primă investiție din partea unui investitor atât de selectiv cum este GECAD Group. Investiția ne va ajuta la finalizarea designului ceasurilor și realizarea unei serii 0 necomerciale.”, declară Andrei Pitiș, fondator si CEO Vector Watch.

 Despre Vector Watch

Viziunea Vector Watch este de a schimba modul în care oamenii folosesc ceasurile inteligente și tehnologiile de tip wearable. Compania a fost înființată în 2013, de către o echipă formată din foști executivi în industria tehnologică și câțiva tineri ingineri și designeri multi-premiați pentru proiectele lor în cadrul unor concursuri internaționale de inovație. În prezent, compania are birouri în Olanda și România.

Despre GECAD Group

GECAD investește în companii cu potențial mare de creștere, cu capacitatea de a inova și de a aduce pe piețele unde sunt prezente idei și produse noi. GECAD Group are în vizor, în principal, companii software și hi-tech, din domenii precum security software, cloud technologies, eCommerce, cryptocurrencies și metode de plată. De la fondarea sa în 1992, GECAD a investit în peste 30 de companii. – http://www.gecad.com.