Un număr record de nominalizări pentru SIVECO Romania, în marea finală European IT Excellence Awards 2014

În finală concurează soluţii informatice înscrise de 80 de companii din 16 ţări. SIVECO este prezentă cu trei proiecte, nominalizate la patru categorii

Trei proiecte naționale de succes implementate de SIVECO se regăsesc printre finaliștii competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2014, la patru categorii diferite. Astfel, compania își confirmă statutul de lider al caselor românești de software, dezvoltând soluțiile care contribuie considerabil la eficientizarea activității unor institutii din domenii esențiale pentru societatea românească.

European IT & Software Excellence Awards este o competiție de referință pentru continentul nostru, selectând şi recompensând în fiecare an companiile de software cu performanţe de excepţie.

Rețeta electronică reduce timpul de așteptare în farmacie

Sistemul informatizat pentru reţeta electronică, implementat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost declarat finalist la două categorii: Enterprise Solution of the Year şi Public Sector and Utilities Solution of the Year.

Soluţia IT, creată și implementată de echipa comună formată din SIVECO şi HP Romania pentru CNAS eficientizează și face transparent actul de prescripție medicală. Pentru medici, ea reduce riscul de eroare inerent reţetelor scrise de mână. Simultan, creşte încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate şi le diminuează mult timpul de aşteptare legat de eliberarea rețetelor atât la doctor, cât și în farmacii. Rețeta Electronică este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.

Instruire eficientă pentru angajații sistemului judiciar românesc

Finalist în competiția European IT Excellence Awards este și Sistemul IT de eLearning implementat pentru Ministerul Justiţiei şi pentru sistemul judiciar din România. El a fost nominalizat la categoria Government/Utilities Solution. Proiectul, „Platforma eLearning pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România” a fost realizat în întregime cu know-how și tehnologie românească, fiind finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Soluţia IT dezvoltată în cadrul proiectului cuprinde un portal educaţional, o platformă eLearning AeL şi 50 de module de cursuri interactive care eficientizează procesul de instruire a angajaţilor Ministerului Justitiei la nivel central şi local.

Cursurile contribuie la asimilarea uşoară a informaţiei și generează o motivaţie în plus pentru angajaţii din sistemul judiciar pentru dezvoltarea profesională continuă. În acelasi timp, platforma contribuie la creșterea transparenței, dând acces publicului larg la informațiile diseminate de minister şi de instituțiile subordonate acestuia.

În sprijinul celor aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate

Și proiectul GREEN (Gestionarea eficientă a resurselor în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi de economisire a resurselor naturale) s-a calificat printre finaliști la categoria „Information & Document Management”. GREEN folosește SIVADOC, sistemul informatic pentru managementul documentelor creat de SIVECO Romania. Proiectul a fost implementat la Agenția Natională pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM), fiind în prezent utilizată la nivel național în cele 48 de agenții ANOFM.

SIVADOC este un sistem informatic performant care permite gestiunea centralizată a documentelor. Din punctul de vedere al utilizatorilor, performanța se traduce în: acces foarte rapid la informații actualizate privind stadiul documentelor, stabilirea de termene limită în funcţie de tipul documentelor, recepționarea de alerte privind activităţile în derulare. Pentru arhivarea documentelor, sistemul permite scanarea şi organizarea arhivei de documente, inclusiv prin utilizarea codurilor de bare.

Juriul impresionat de valoarea soluțiilor prezente în competiție

Pentru Marele Premiu, SIVECO Romania concurează cu alte 80 de companii din 16 ţări europene. Aplicațiile finaliste au fost selectate dintr-un număr record de aplicaţii, provenind din 25 de ţări care aparțin zonei EMEA – Europa și Orientul Mijlociu. Câştigătorii vor fi anunțați la Gala European IT Excellence Awards, care se va desfăşura la Londra, pe 26 martie.

Juriul a fost impresionat de faptul că software-ul a devenit o parte fundamentală a ofertei IT, de cât de mult şi de bine este el folosit şi integrat, precum şi de potenţialul oferit de soluţiile din acest an”, a spus John Garratt, editor la revista IT Europa și membru al juriului.

Palmaresul SIVECO în această competiţie este deosebit de bogat, în anii precedenți fiind declarată câștigătoare de opt ori, pentru sistemul IT implementat la Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit în 2013; pentru proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Naţională a Moldovei în 2013; pentru sistemul informatic integrat SIVECO Applications, implementat la ACET Suceava în 2013;pentru implementarea soluţiei SIVADOC la Primăria din Chişinău, în 2012; pentru sistemul informatic integrat de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în 2012; cu proiectul “Sprijinirea sistemului educaţional special prin portal educaţional dedicat”, implementat de SIVECO Romania pentru Ministerul Educaţiei Naţionale în 2012; cu sistemul IT de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură în 2010; pentru Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) implementat la Ministerul Educaţiei Naţionale în 2008.

Etichete: