Trip Journal, prima nominalizare românească la Webby Awards

Aplicaţia mobilă Trip Journal, dezvoltată de către iQuest, a fost nominalizată pentru titlul de „Cea mai bună aplicaţie de travel”, în cadrul celei de-a 15-a ediţii a premiilor Webby.

Am primit onoraţi nominalizarea din partea juriului Webby Awards, care a considerat că Trip Journal este una dintre cele mai bune aplicaţii mobile din lume, la categoria Travel (Călătorie). Suntem cu atât mai bucuroşi de această nominalizare, cu cât este pentru prima dată în istoria competiţiei când o aplicaţie românească este între finalişti”, afirmă Valentin Vesa, Social Media Specialist la iQuest. „Cea de-a 15-a ediţie Webby Awards ne-a pus lângă nume prestigioase din domeniu (Kayak Mobile, TripIt, Airbnb şi Conde Naşte Traveller City Guides). Considerate de către New York Times ca fiind „Internet’s highest honor”, premiile Webby adună în fiecare ediţie cele mai importante soluţii şi servicii cu componentă online”.
                           
În mesajul de nominalizare pentru Trip Journal, primit de către iQuest, David-Michel Davies, director executiv al Webby Awards e de părere că „Nominalizaţii precum Trip Journal stabilesc standardul pentru inovaţie şi creativitate în spaţiul virtual. Este o realizare extraordinară să fii selectat printre cei mai buni din peste 10.000 de propuneri primite anul acesta”.
                      
Ca şi aplicaţie nominalizată, Trip Journal poate primi, de asemenea, un premiu Webby People’s Voice Award, prin voturile primite din partea comunităţii globale, pe Internet. Voturile pot fi transmise până pe data de 28 aprilie 2011, fanii Trip Journal putând vota accesând adresa http://webby.aol.com/media_types/mobile-web?focused_on_category=885#cat_id_885
                         
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 3 mai 2011 şi vor primi premiile în cadrul unei ceremonii la New York, unde vor avea ocazia să ţină unul din celebrele discursuri de maxim cinci cuvinte, cum e tradiţia evenimentului. Câţiva dintre câştigătorii Webby din anii trecuţi, împreună cu discursurile aferente, îi includ pe Al Gore („Please don’t recount this vote.”), Stephen Colbert („Me. Me. Me. Me. Me.”) şi Michel Gondry („Keyboards are full of germs.”).
                           
Sursa: iQuest Technologies