Trend Micro optimizează securitatea în companiile mari prin soluţii dedicate desktop-urilor virtuale (VDI)

Trend Micro a anunţat recent extinderea portofoliului de soluţii pentru securizarea mediilor de desktop-uri virtuale din dorinţa de a permite companiilor foarte mari (din categoria Enterprise) să beneficieze la maximum de propriile infrastructuri desktop.

Cel mai nou produs lansat de companie pentru protecţia mediului desktop virtual este Trend MicroTM Office Scan 10.5 ce va fi disponibil şi în România începând din luna august 2010.

Trend Micro OfficeScan 10.5, construit în jurul infrastructurii Trend Micro™ Smart Protection Network™ este conceput pentru a rezolva problemele de securitate de la nivelul staţiilor de lucru dintr-o infrastructură desktop virtualizată (Virtual Desktop Infrastructure – VDI). Pe baza testelor efectuate intern, corporaţiile care utilizează OfficeScan au acum posibilitatea să îşi dubleze numărul de staţii virtuale de pe un host, fără să pună în pericol securitatea propriei infrastructuri IT şi fără să afecteze performanţa din interiorul organizaţiei.

Strategia Trend Micro pentru virtualizarea la nivel de desktop este cuprinzătoare în ce priveşte tehnologiile de protecţie, flexibilă în implementare şi cu o eficienţă dovedită, compania fiind prezentă pe piaţa securizării virtuale a mediilor desktop din 2009 şi oferind cel mai bun rezultat al investiţiei.

„Cele mai recente inovaţii în materie de virtualizare şi mediu desktop virtual arată că strategia noastră este concentrată pe asigurarea unei protecţii maxime mediilor in-the-cloud. Obiectivul nostru este de a da clienţilor posibilitatea să beneficieze din plin de virtualizare, fără ca menţinerea unui grad ridicat de securitate să le constrângă performanţa sau scalabilitatea”, spune Steve Quane, Chief Product Officer, Trend Micro.

„Considerăm că mediile virtuale desktop vor deveni tot mai populare în viitor. Ca pionieri în securitatea mediului virtual şi având relaţii foarte strânse cu toţi furnizorii-cheie din ecosistemul soluţiilor de virtualizare, putem oferi pieţei cele mai cuprinzătoare şi mai flexibile soluţii de protecţie a mediului desktop virtual”, adaugă oficialul Trend Micro.

Cum securizează Trend Micro mediile desktop virtuale?

Deoarece diferitele scenarii de virtualizare desktop au nevoie de soluţii adaptate, Trend Micro creează produse care răspund acestor nevoi variate de securitate. Corporaţiile au acces la soluţii de securitate bazate pe echipamente găzduite virtual care sunt mai uşor de gestionat şi mai ieftin de găzduit, iar acum pot beneficia de protecţie adaptată mediului virtual, optimizată şi folosind infrastructura Trend Micro Smart Protection Network™ pentru o protecţie în nor mai performantă şi cu încărcare mai mică pe sistem.

Astfel, Trend Micro furnizează soluţii de securitate adaptate nevoilor specifice generate atât de infrastructurile virtualizate cât şi de cele fizice:

  • Trend Micro™ Core Protection for Virtual Machines este prima soluţie anti-malware a industriei de securitate construită pe API-uri precum VMsafe şi concepută special pentru a securiza staţiile de lucru active şi pe cele inactive din mediul virtual. Soluţia este  disponibilă pe piaţă din iulie 2009 şi securizează mediile VMware.
  • Trend Micro™ Deep Security, disponibilă din noiembrie 2009, este prima soluţie apărută în industria securităţii IT concepută pentru a furniza protecţie la intruziune pentru sisteme virtualizate şi fizice.
  • Trend Micro OfficeScan 10.5, lansată recent şi programată pentru a fi comercializată de la finalul lunii iulie 2010, este prima soluţie din industrie ce oferă protecţie endpoint pentru desktopuri virtualizate operând în medii virtuale.

Materiale ajutătoare:

  • Potrivit unui raport din 2009 publicat de Nemertes Research, Trend Micro este singurul producător dinindustria securităţii IT care are toate capabilităţile importante de securitate pentru medii virtualizate. În raport, Nemertes preconizează că până în 2013, până la 50% dintre companiile care folosesc mediile virtualizate vor avea nevoie de o formă sau alta de securitate pentru medii virtualizate. Întregul raport este disponibil aici.
  • Aflaţi mai multe despre virtualizarea la nivel desktop, despre provocările utilizării securităţii tradiţionale în aceste medii informatice noderne şi de ce analiştii cred că Trend Micro este poziţionat într-un mod unic pentru a ajuta companiile de mari dimensiuni să maximizeze atât protecţia la nivel de desktop virtual cât şi nivelul ROI (return of investment), urmărind materialul video de aici.
  • Un media kit cu prezentări pentru presă, screenshots şi alte materiale este disponibil aici.
  • Pentru mai multe informaţii referitoare la ultimele soluţii de securitate virtualizată de la Trend Micro, vizitai această pagină.

În România, soluţiile Trend Micro sunt disponibile prin intermediul GECAD NET şi al celor peste 70 parteneri Trend Micro din întreaga ţară.

Despre Trend Micro:

Trend Micro Incorporated, lider global în Internet content security, îşi concentrează activitatea pe securizarea schimburilor de informaţii digitale, atât între companii cât şi între consumatori. Pionier şi avangardist al industriei, Trend Micro promovează tehnologiile de management centralizat al ameninţărilor informatice pentru asigurarea continuităţii operaţionale, protejarea informaţiilor personale şi a proprietăţii, în faţa tuturor tipurilor de malware, spam, dar şi împotriva scurgerilor de date şi a oricăror ameninţări web. Pentru a afla informaţii suplimentare despre cele mai noi ameninţări informatice vizitaţi TrendWatch la www.trendmicro.com/go/trendwatch.

Soluţiile flexibile ale Trend Micro,disponibile înmultiple forme, beneficiază de suport 24/7 la nivel global. Multe dintre aceste soluţii sunt create sub conceptul Trend Micro Smart Protection Network, noua generaţie de infrastructură de securitate cloud-client, creată pentru a proteja utilizatorii de ameninţările web. Companie transnaţională, cu sediul în Tokyo, Trend Micro comercializează întreaga gamă de soluţii de securitate prin intermediul unei reţele foarte bine dezvoltate de parteneri de afaceri. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.trendmicro.com.

Despre GECAD NET:

GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT sub brandul propriu SENTINET.

Cu o tradiţie de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obţinut numeroase premii şi certificări din partea celor mai importanţi producători mondiali. Compania deţine în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller şi Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.

GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se numără Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting,  Despec  România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig,  Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constanţa, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.

GECAD NET este companie membră a Grupului GECAD.

Mai multe detalii puteţi găsi la: www.gecadnet.ro ; www.gecadshop.ro

 Sursa: GECAD NET