TotalSoft implementează o platformă software la Hidroelectrica

Hidroelectrica a încheiat un contract cu TotalSoft pentru implementarea unei platforme software destinată planificării, gestionării şi monitorizării proiectelor în toate cele 14 sucursale ale sale. Hidroelectrica furnizează între 22-34% din producţia de energie electrică a României, fiind cel mai mare producător român de energie, cu o cifră de afaceri de cca 600 milioane de euro la sfârşitul anului 2009.

Contractul, semnat în prima jumatate a acestui an, prevede implementarea celei mai puternice platforme software de project şi portfolio management – Primavera. Platforma, a cărei bază de date centrală se află la sediul Hidroelectrica din Bucureşti, va fi accesată simultan de 72 de utilizatori care se regăsesc în cele 14 sucursale în care va fi instalat sistemul.

„Hidroelectrica are un program foarte ambiţios de investiţii – de la construcţia unor hidrocentrale noi, până la retehnologizarea şi modernizarea celor existente. Proiectele de investiţii pe care ni le-am propus pentru următorii 6-8 ani se ridică la peste 3 miliarde Euro. Sistemul oferit de TotalSoft ne pune la dispoziţie o imagine de ansamblu privind toate implicaţiile posibile ale unui proiect, indiferent de locaţie, complexitate, buget, resurse, asigurându-ne posibilitatea unor decizii strategice în timp real”, a spus Mihai David, Director General al Hidroelectrica.

Scopul proiectului îl reprezintă, aşadar, implementarea unei infrastructuri software care să permită o mai bună organizare a proiectelor Hidroelectrica, cu implicaţii la nivel financiar, şi realizarea unor economii importante obţinute din eficientizare. La finalizarea implementării, Hidroelectrica va beneficia de metodologia de Project şi Portfolio Management extrem de actuală, care va cuprinde atât modul intern de gestionare a proiectelor cât şi relaţia cu proiectantul şi contractorul general.
Sistemul Primavera, instalat pe cea mai sigură şi rapidă bază de date relaţională la nivel mondial – Oracle Database 11g., va prelua automat datele din programele de devize, prin intermediul soluţiei Dev Plan Convertor, oferind un instrument extrem de puternic pentru managementul proiectelor.

Sursa: TotalSoft, preluat de www.agora.ro

Etichete: