TotalSoft: creștere de 40% a profitului în 2009

La sfârșitul anului 2009 compania TotalSoft a realizat o cifră de afaceri de aproape 20 de milioane Euro din care EBITDA reprezintă 25% (5 milioane Euro). Raportat la perioada similară a anului 2008, TotalSoft a înregistrat, pe lângă creșterea cifrei de afaceri, și o creștere a EBITDA cu aproape 40%.

Veniturile obținute de companie provin în proporție de 70% din vânzările realizate pe piața românească, restul de 30% rezultând din export.

Deși 2009 a fost un an extrem de dificil pentru piața IT&C, reflectat și în zona pieței de soluții ERP, TotalSoft a reușit o creștere de 32% a veniturilor obținute din Charisma ERP, adăugând 45 de noi clienți.

La polul opus s-a situat sistemul de project management Primavera, ale cărui scăderi au fost simțitoare pe fondul prăbușirii pieței construcțiilor și a proiectelor de infrastructură.

Anul 2009 a fost un an în care contractele internaționale au crescut în mod semnificativ, printre clienții care s-au alăturat portofoliului TotalSoft numărându-se: Novero Germania, Isitek Franța, ISTA Italia, OMV Viena, ICAP Grecia, Landeslease Albania, Credins Leasing Albania, Deutsche Leasing Bulgaria, Onda Caffee Bulgaria, ICS Total Leasing Moldova, Golden Deal Editions, Kronos Bulgaria. Și pe piața romanească, companii puternice au ales să-și întărească infrastructura software cu soluții TotalSoft, printre care: Euroconstruct, Alvarion, Medisystem (Spitalul si centrele medicale Euroclinic), Marathon, Hotel Radisson, BDO Conti Audit, Astalrom sau ELG Motors.

Pentru anul 2010, TotalSoft are printre obiective lansarea versiunii 3.0 (2010) a sistemului Charisma ERP, lansarea unor module noi care să aducă valoare adaugată produselor sale, precum ePayments (aprobarea plăților pe web de către manageri), un nou modul de logistică a depozitului, de bugete etc. De asemenea, compania va lansa soluția Charisma Office Automation, un sistem care va permite companiilor de servicii să gestioneze utilizarea resursei umane pe proiecte, prin timesheet -uri pentru angajati si facturare in baza acestora.

Sursa: Computerworld