Tehnologia, substantiv feminin

În topul „200 cele mai puternice femei din business”, realizat de revista Business Magazin, sunt 22 de manageri din sectorul IT&C

 Bucureşti, 11 martie 2013 – Tot mai multe femei aleg să lucreze în domeniul IT şi, mai mult, reuşesc să obţină rezultate remarcabile prin aportul lor la dezvoltarea de proiecte informatice de anvergură. Prezenţa tot mai numeroasă a tinerelor la facultăţile de informatică, confirmată de rezultatele admiterii din 2012, demonstrează o dată în plus că tehnologia nu are bariere.

În topul „200 cele mai puternice femei din business”, realizat recent de revista economică Business Magazin, sunt 22 de manageri din sectorul IT&C. Prezentă în acest top, Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania, declară: “În industria software singurul diferenţiator competitiv îl reprezintă profesionalismul. În compania noastră, avem un număr mare de colege cu atribuţii tehnice şi cu funcţii manageriale. Pentru un profesionist IT, şansele de reuşită în carieră sunt determinant influenţate de deschiderea către inovaţie, curajul de a aborda proiecte ambiţioase şi perseverenţa de a le finaliza cu succes”.

În echipa SIVECO Romania sunt peste 350 angajate care au atribuţii de programare, project management, comerciale, marketing, care lucrează efectiv în proiecte de informatizare a învăţământului, sănătăţii, agriculturii, vămilor, pentru informatizarea firmelor private din cele mai variate industrii, din România şi din alte 26 de ţări din lume.

 “Industria software este un domeniu competitiv în care contează performanţa, nu genul experţilor. Cererea de specialişti este mare, astfel că şi ofertele de muncă sunt motivante şi se adresează deopotrivă femeilor şi bărbaţilor. Pentru noi este important să asigurăm un mediu de lucru în care colegii noştri să exceleze în domeniul pe care l-au ales şi să aibă şansa să se dezvolte permanent. Astăzi, cu ajutorul tehnologiei putem depăşi graniţe şi elimina stereotipuri de gen”, a declarat Dana Bichir, Vicepreşedinte Resurse Umane şi Calitate.

În SIVECO, rata de retenţie a personalului este de 95%, una dintre cele mai bune din industrie. Numărul femeilor manager este de 64, iar în boardul companiei raportul femei-bărbaţi este de 4:3.

SIVECO are în acest moment birouri teritoriale în 8 oraşe din ţară – Ploieşti, Braşov, Constanţa, Galaţi, Timişoara, Craiova, Cluj, Iaşi şi birouri de reprezentare internaţională în Belgia, Kazakhstan, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria şi Turcia.

SURSA: SIVECO România

Etichete: