Teamnet Dedalus lansează o soluție avansată de screening medical pe piața din România

Teamnet Dedalus anunță lansarea unei soluții avansate de screening medical pe piața din România, în parteneriat cu Dedalus SPA, lider în soluții software pentru sistemul public și privat de sănătate din Italia.

Platforma medicală de screening, denumită Arianna Screening, vine în sprijinul furnizorilor de servicii medicale în programele de prevenție și depistare timpurie a diverselor afecțiuni medicale, oferind posibilitatea unui management eficient, integrat și optimizat al campaniilor de screening. Soluția oferă suport încă din stadiul de definire a populației țintă și de realizare a studiului epidemiologic al bolii, respectiv stabilirea rundelor de prezentare, și până la programări, examinări și investigații, inclusiv în stadiul de tratament sau intervenție chirurgicală.

“Această soluție pune la dispoziția furnizorilor de servicii de sănătate din mediul public și privat o serie extinsă și integrată de funcționalități care eficientizează procesele subsumate managementului campaniilor de screening. Este un instrument testat în Italia în decursul a peste 25 de ani, cu ajutorul căruia s-au gestionat cu succes peste 200 de campanii de prevenție care au implicat aproximativ 17 milioane de cetățeni din peste 21.000 de unități medicale. Implementarea sistemului contribuie la o mai bună informare a populației și la creșterea ratei de participare în campaniile de screening la peste 70% din populația-țintă, dar și la o urmărire a rezultatelor campaniei până în stadiul de intervenție chirurgicală”, a declarat Florina Zamfirescu, Sales Manager Teamnet Dedalus.

Platforma Teamnet Dedalus capitalizează experiența extinsă a companiei Dedalus SPA pe piața din Italia, fiind un instrument indispensabil pentru managementul campaniilor de screening, fie că acestea sunt inițiate de autoritățile din domeniul sănătății publice și se desfășoară la nivel național, fie că sunt organizate în unitățile medicale și gestionate la nivelul instituției. De asemenea, utilizările soluției nu sunt limitate la anumite tipuri de campanii, aceasta fiind compatibilă oricărui tip de campanie de prevenție.

Astfel, Teamnet Dedalus propune o nouă abordare a campaniilor de screening, integrând platforma cu echipamente medicale pentru acces facil și automatizat la rezultatele investigațiilor. Prin interoperabilitatea cu sistemele autorităților de sănătate, cu dosarul electronic al pacientului, dar și cu sistemele implementate la nivel de spital, soluția informatică oferă posibilitatea de a urmări rezultatele și de a recomanda pacienților rezultatele corespunzătoare, oferind în același timp rapoarte complexe privind principalii indicatori pentru programul de evaluare a activităților de screening.

Teamnet Dedalus pune la dispoziție  în același timp serviciile unei echipe de specialiști, care va asigura funcționarea conform legislației și cerințelor specifice ale furnizorilor de servicii medicale din România.

Sistemele software furnizate de Teamnet Dedalus se adresează furnizorilor de servicii medicale și autorităților din sănătate și  au rolul de a reduce timpul de așteptare al pacientului pentru servicii medicale, precum și în a crește calitatea acestora, prin suportul acordat personalului medical.

Etichete: