Stagii de vară 2010 la Freescale România

Freescale Semiconductor România va aloca peste 27.000 USD pentru programul de internship de anul acesta. În luna Iulie, 10 studenţi, selectaţi dintr-un număr de aproximativ 150 de aplicanţi, vor începe stagiul de internship la Freescale pentru o perioadă de 3 luni, studenţii având posibilitatea să îşi prelungească  această colaborare în funcţie de performanţa lor,  dar şi de nevoile companiei la data finalizării stagiului.

Programul de internship în cadrul Freescale România a devenit deja o tradiţie, fiind al 6-lea an în care se investeşte în crearea de talente şi de competenţe în rândul studenţilor de la Facultăţile de profil Automatică şi Calculatoare, Electronică şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti dar şi din Iaşi, Cluj, Galaţi şi Braşov.

Criteriile aplicate pentru selecţie sunt cunoştinţele şi competenţele tehnice şi interesul pentru tehnologia embedded şi produsele Freescale. “Prin aceste stagii, urmărim să creăm o experienţă bogată atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al modului de lucru într-un centru de dezvoltare software”, spune Ioana Neacşu, coordonator stagii internship.

Pe durata stagiului, studenţii acceptaţi în program au stabilite obiective şi proiecte practice şi sunt coordonaţi de un mentor care le acordă îndrumare şi asistenţă tehnică. La finalul stagiului, studenţii dobândesc o serie de cunoştinţe practice în aria lor de interes şi primesc o scrisoare de recomandare din partea companiei, alături de certificatul de finalizare a stagiului.

Printre cele mai importante competenţe pe care le dobândesc se numără: programare C, C++, Java, limbaje de scripting (Python, Perl, TCL), familiarizarea cu arhitecturile procesoarelor de ultimă generaţie Freescale, cu componentele tool-ului CodeWarrior, contactul cu echipamente de testare specializate, dezvoltare de aplicaţii embedded.

40 dintre angajaţii Freescale România şi-au început cariera printr-un astfel de stagiu. “Cu o experienţă de aproape trei ani în cadrul companiei, pot spune cu adevărat că Freescale îţi oferă posibilitatea de a-ţi îmbogăţi expertiza tehnică într-o varietate de segmente ale domeniului semiconductorilor embedded. Ai oportunitatea şi plăcerea de a-ţi desfăşura activitatea într-un mediu internaţional şi dinamic, având astfel şansa de a lucra cu echipe din toata lumea. Lucrând zi de zi cu cele mai recente tehnologii şi ingineri cu diferite pregătiri tehnice este o provocare recompensatoare” declară pe site-ul Freescale Jeanina F., NMG.

Despre Freescale Semiconductor
Freescale Semiconductor Inc. este lider global în domeniul de design şi fabricare de semiconductori pentru industria automobilelor, de consum, zona industrială, reţele şi tehnologii. Compania privată are sediul în Austin, Texas şi desfăşoară activităţi de design, cercetare-dezvoltare, producţie sau operaţiuni de vânzare în întreaga lume. www.freescale.com

Freescale Semiconductor România (la momentul respectiv, Motorola) şi-a început activitatea în iunie 2000, cu doar 5 angajaţi. Freescale Romania este un Centru de Dezvoltare şi Cercetare de Excelenţă în Software care numără în prezent peste 200 de ingineri.

Misiunea noastră – „Noi determinăm succesul clienţilor noştri globali prin livrarea de software şi servicii de înaltă clasă la nivel global pentru platformele de semiconductori Freescale.”

Organizaţiile Freescale Semiconductor reprezentate în România sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto si Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket.

Freescale Semiconductor România este unul dintre cele mai importante centre operaţionale ale companiei din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul de dezvoltare software din România generează concepte şi soluţii patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea pieţei internaţionale de tehnologie a informaţiei şi comunicaţiilor.

Priorităţile Freescale în materie de cercetare şi dezvoltare în cadrul acestui centru includ aplicaţii de infrastructură pentru voce/modem/fax peste IP (utilizând Protocoale Internet), aplicaţii pentru echipamente destinate reţelelor de telecomunicaţii, dezvoltarea stivei de protocoale ZigBee™, AUTOSAR şi instrumente integrate de dezvoltare (depanatoare, compilatoare şi instrumente de analiză a performanţei) pentru procesoarele Freescale. www.freescale.com/romania.

Sursa: Freescale Romania

Etichete: