Specialiştii Wizrom integrează soluţia IBM Business Analytics în cursurile de la Exec-Edu

Nouă din zece manageri şi antreprenori români consideră indispensabilă utilizarea instrumentelor moderne de planificare şi bugerate, pentru a-şi asigura o evoluţie a afacerii cât mai predictibilă – chiar şi în contextul economico-politic actual – conform ultimului studiu al companiei EXEC-EDU – lider în dezvoltarea managerială.

Cursanţii din cadrul Exec-Edu au acum posibilitatea de a învăţa planificarea şi bugetarea cu ajutorul soluţiei IBM Business Analytics şi al specialiştilor IBM şi Wizrom Software.

„Prin parteneriatul cu IBM şi Wizrom, EXEC-EDU îşi completează portofoliul de programe şi instrumente de dezvoltare adresate managerilor cu un seminar practic de planificare şi bugetare. Acest seminar a fost lansat într-o perioadă în care majoritatea companiilor realizeaza bugetele şi îşi planifică activităţile pentru anul următor”, a declarat Prof. Dr. Lavinia Raşcă, Director General EXEC-EDU şi profesor de Strategie şi Antreprenoriat EMBA – ASEBUSS.

Soluţia IBM Business Analytics este un instrument modern de planificare şi bugetare a activităţilor firmelor, deosebit de util datorită faptului că permite simularea de scenarii pe diferite modele, cum ar fi, de exemplu, o scădere bruscă a cursului monedei naţionale, dificultăţi în aprovizionarea de la furnizori sau în colectarea creanţelor de la clienţi.

„Suntem încântaţi că Wizrom integrează soluţia IBM Business Analytics în cursurile Exec-Edu. Organizaţiile care adoptă instrumentele de analiză a afacerii câştigă competiţia cu firmele concurente. Cu IBM Business Analytics, clienţii pot extrage detalii semnificative din datele companiei şi din volumele mari de date furnizate în mod continuu de diverse surse noi. Informaţiile relevante furnizate de Smarter Analytics pot ajuta clienţii să ia decizii mai bune şi mai rapide, să automatizeze procesele pentru a răspunde schimbărilor din piaţă şi a surclasa companiile concurente”, a menţionat Ştefan Baciu, Marketing Manager Business Analytics IBM Central Eastern Europe.

Soluţia a fost introdusă în programele EXEC-EDU pentru a-i învăţa pe cursanţi să lucreze cu instrumente moderne de analiză şi planificare, pe scenarii diferite, schimbând direcţia firmei în funcţie de evoluţia contextului general.

„Avem un exemplu foarte la îndemână. În februarie, viscolul care a blocat jumătate de ţară a creat situaţii speciale multor firme din ţara noastră. Aplicaţia noastră vă permite să faceţi o planificare şi o bugetare inclusiv pe un asemenea scenariu şi dacă situaţia de lucru are loc şi în realitate, firma respectivă se va replia imediat, managerii ştiind ce au de făcut”, a declarat Adrian Bodomoiu, managing director Wizrom Software.

Adoptarea IBM Business Analytics de către Exec-Edu, cu ajutorul specialiştilor Wizrom, reprezintă un pas important în dezvoltarea managerilor români care se confruntă în permanenţă cu nevoia de a rebugeta şi replanifica din cauza condiţiilor actuale (concrete) din economia românească.

 

SURSA: CW