iQuest: Soluţiile software special create pentru piaţa locală au crescut cu 11% business-ul în primul semestru

Compania iQuest, furnizor de soluţii şi servicii IT cu o echipă de peste 320 angajați, a raportat în primul semestru al acestui an un avans cu 11% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2009 datorită lansării de soluţii special adaptate pieţei autohtone.

Astfel, în prima jumătate din 2010, iQuest a înregistrat un business de 5 milioane de euro, comparativ cu prima parte a anului trecut, când a raportat afaceri de 4,5 milioane de euro.

 „Datorită situaţiei economice existente, companiile româneşti au simţit o nevoie acută de creştere a performanţei şi de eficientizare a activităţii, ceea ce a dus la o majorare a cererii pentru soluţii de evaluare a activității și de managementul performanței, planificare strategică și management al relațiilor cu clienții”, a declarat  Cornel Brody, Directorul General al iQuest.

Ca urmare a trendului înregistrat pe piaţa locală de soluţii software de business, iQuest a lansat de la începutul anului aplicaţia de managementul performanței BusinessBalance şi soluția de tip CRM, GeoSales.

“Ne concentrăm pe dezvoltarea de produse proprii, care să vină în întâmpinarea problemelor specifice pieţei româneşti. Companiile locale manifestă particularităţi faţă de companiile străine, atât din punct de vedere al managementului, cât şi din punct de vedere al legislaţiei. Pentru că multe dintre soluţiile standard nu se pot aplica pieţei autohtone, venim cu produse noi, precum GeoSales şi BusinessBalance, care se adresează nevoilor specifice companiilor din ţara noastră”, a mai declarat Cornel Brody.

Pentru a doua jumătate a acestui an, compania mizează, de asemenea, pe o creştere cu 15 procente a cifrei de afaceri comparativ cu prima parte din 2010, la 5,75 milioane de euro. În aceeași măsură, planurile de investiții se vor concentra  și pe acțiuni de dezvoltare personală și profesională a angajaților și de dezvolatare a infrastructurii.

De asemenea, iQuest revizuieşte în creştere estimarea privind cifra de afaceri aferentă anului în curs. Astfel, dacă la începutul lui 2010 compania miza pe un business de 10 miloane de euro, în acest moment preconizează afaceri de aproximativ 10,75 milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut.

Potrivit oficialului companiei, majorarea veniturilor va fi susţinută de creşterea numărului de clienţi locali și de majorarea afacerilor pe piața românească de la 6% din cifra de afaceri în 2009 la peste 11% în acest an.

# # #

Despre iQuest
Compania iQuest este consacrată pe piaţa locală de IT prin soluţiile şi serviciile complete adresate companiilor. Soluţiile iQuest oferite în Romania sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT şi soluţii customizate.
iQuest beneficiază de experienţa a peste 12 ani de activitate în dezvoltare, integrare şi implementare de soluţii IT complete pentru afaceri. Printr-o echipă de peste 320 de angajați, iQuest oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

Sursa: iQuest Group