Soluția ERP pentru gestionarea Serviciilor de Curierat

SeniorERP este sistemul selectat de către Urgent Curier în vederea creșterii profitabilității companiei prin managementul centralizat al costurilor. SeniorERP beneficiază de know-how-ul încorporat prin implementările existente la jucători consacrați din piața serviciilor de curierat, dar și la start-up-uri din acest domeniu.

 Cu o CA de 12 mil. EURO, Urgent Curier are în momentul de față o flotă de aproximativ 600 de autovehicule și acoperă un număr de 1500 de localități.  Având 350 de angajati, peste 2000 de clienți și un volum ce depășește 1200 facturi pe zi, Ugent Curier adresează segmentul de piață al companiilor mici și medii.

 Pentru companiile de sevicii, SeniorERP reprezintă o platformă decizională robustă, ușor de implementat și utilizat.  Flexibilitatea în configurare a sistemului oferă libertatea fiecărui client în construirea  propriei structuri de centre de venit și cost. Datele din sistem pot fi grupate după diferite criterii, de la cont contabil la tip centru sau tip document și pot fi detaliate până la nivel de detaliu de document.

Întrebat despre benefiiciile așteptate în urma implementării SeniorERP, Silviu Saulea, IT Manager Urgent Curier, a răspuns:

Ne asteptăm să obținem o evidență și un control asupra cheltuielilor, să avem un management al centrelor de profit,  previziuni financiare și rapoarte contabile.”

 Presiunea costurilor fixe în contextul scăderii accentuate a volumelor de transport, a afectat profitabilitatea serviciilor de curierat. De aceea se impune o restructurare a proceselor, conform noilor parametri financiari:

 “Pentru a fi utilă la nivel managerial, informația trebuie să fie în prealabil consolidată și structurată. Timpul în care o persoană de conducere își poate fundamenta decizia este limitat. Deci nu este suficient să oferi informație de calitate și la timp, trebuie să-i dai și o formă vizuală intuitivă. Procesul decizional trebuie să fie unul cursiv, astfel încât atenția să rămână concentrată pe rezolvarea problemei până la identificarea soluțiilor posibile.Daniel Toma, General Manager Senior Software

Dacă anul 2008 a fost anul marilor achiziții în piața de curierat, în 2010 jucătorii sunt orientați spre consolidare:

Gestionarea mai bună a costurilor generează un profit mai mare în condițiile de piață actuale. Managementul centrelor de cost este vital pentru dezvoltarea firmei. ” Sebastian Balasescu, Administrator Urgent Curier 

Dedicat companiilor de Servicii și de Distribuție, SeniorERP este unul dintre instrumentele de business care oferă managerilor informație decizională vitală. Sistemul de ultimă generație tehnologică permite eliminarea pierderilor operaționale curente prin: eliminarea erorii umane, controlul cash-flow-ului, managementul centrelor de venit și cost, automatizarea proceselor repetitive, timpi de reacție rapizi, indicatori economici actualizați în permanență etc.

Despre SeniorERP

SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-preț pentru managementul integrat al proceselor de Distribuție, Producție, Servicii.
Datorită tehnologiei de ultimă generație integrată în sistem, SeniorERP are o formulă de licențiere flexibilă: SeniorERP Express (licențe gratuite până la 5 utilizatori), SeniorERP Online (SAAS- abonament lunar de 69 EURO/utilizator), SeniorERP Enterprise.  Pentru mai multe detalii intrați pe www.seniorERP.ro

Despre Senior Software

Inființat în 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovativi jucători pe piața sistemelor software de management al afacerilor. Companie având capital integral romanesc, Senior Software dezvoltă și implementează sistemele informatice de ultimă generație, specializate pe verticale de piață, SeniorERP și SeniorCRM.

Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner și deține certificare Microsoft pentru SeniorERP în conformitate cu cerințele Microsoft Windows  Server, Web Services și .NET Framework.

Senior Software este certificată conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calității. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calității a avut ca scop principal definirea unor procese și obiective măsurabile și garantarea replicării calității la standarde înalte în orice activitate desfășurată pentru clienții companiei.

Printre clientii Senior Software se numara:
UPS Romania, Curierat Roman Express, Regency Company, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, Technova Invest, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Eximod/Pneumatic,  Hofigal,  Biochefarm, Mirano International, KG Rulmenti,  Rosims Invest, Felder Gruppe, Vitap Echipamente,  Sea-Bell Trading,  Ficosota Sintez Romania, General Industry, Sentia, Avico International etc.

 Sursa: Senior Software