Soluția Completă #1 în lume pentru Managementul Infrastructurii și Facilities Management

Clădirile verzi au nevoie de un facility management bazat pe knowledge.

În cadrul conferinţei Build Green CEE, organizată la Budapesta în perioada 15-16 aprilie 2010, dl. Tudor Triţă CEO ARCHIBUS Solution-Centers Romania a prezentat impactul pe care operarea clădirior verzi îl are asupra Facility Managementului modern.

În prezent piaţa de contrucţii verzi înseamnă în principal contrucţie şi design verde. Aspectele operaţionale ale clădirii sunt luate în considerare destul de puţin, însă funcţionarea clădirii este cel puţin la fel de importantă ca şi celelalte aspecte dacă vrei să atingi obiectivele stabilite la nivelul strategic al organizaţiei.” a declarat dl. Tudor Triţă în cadrul evenimentului regional de la Budapesta .

În calitate de reprezentant al ARCHIBUS Solution-Centers Romania (membru fondator al ROGBC şi ROFMA), domnul Tudor Triţă a susţinut în cadrul evenimentului o prezentare prin intermediul căreia a subliniat importanţa unui facility management bazat pe knowledge pentru operarea construcţiilor verzi.

În esenţă, măsura în care organizaţiile se comportă sau nu conform declaraţiilor lor legate de impactul asupra mediului, depinde mult de comportamentul oamenilor în cele ce privesc utilizarea clădirilor, echipamentelor, tehnologiilor sau materialelor . De aceea, pe lângă rolul tradiţional, facility managementul modern capătă o nouă perspectivă –  sustenabilitatea din punctul de vedere al mediului –  cu obiectivul de a sprijini alinierea la declaraţiile strategice ale organizaţiei.”  a declarat dl. Tudor Triţă

CEO-ul ARCHIBUS Solution-Centers Romania a argumentat în cadrul evenimentului faptul că, pentru a putea oferi suport strategic construcţiilor verzi, facility managementul trebuie să fie bazat pe un management al informaţiilor relevante, obţinute atât din surse externe organizaţiei (universităţi, congrese pe tematici verzi, media etc) cât şi interne (cum ar fi strategia organizaţională sau experienţele anterioare).

Astfel, managementul cunoştinţelor (knowledge management), bazat în special pe informaţiile obţinute din interiorul organizaţiei, va crea valoare pe termen lung pentru companie prin intermediul unor procese noi, care se concentrează pe adaptarea permanentă la mediul în evoluţie, reducerea muncii reduntante şi a timpului alocat pentru trainingul angajaţilor, inovare şi împărtăşirea de informaţii, inclusiv în zona de clădiri verzi.

Astăzi, facility managerul trebuie să ia decizii rapid, care au o importanţă critică pentru infrastructura organizaţiei şi sunt evaluate imediat de către conducere, în raport cu strategia organizaţiei. De aceea, facility managementul trebuie să fie fundamentat pe informaţii precise si relevante, obţinute printr-un management al cunoştinţelor bine pus la punct, cu atât mai mult în cele ce privesc aspectele legate de mediu. ” a adăugat dl. Tudor Triţă, CEO ARCHIBUS Solution-Centers Romania.

ARCHIBUS, Inc. este lider mondial în domeniul soluţiilor şi serviciilor de Managementul Infrastructurii şi Facilities Management. Sistemul este folosit de 4 milioane de utilizatori din întreaga lume, optimizând administrarea a mai mult de 5 milioane de proprietăţi şi economisind pentru companiile care îl folosesc peste 100 miliarde $ anual.

ARCHIBUS este disponibil în peste 100 de ţări, fiind susţinut de o reţea de peste 1600 de profesionişti în managementul infrastructurii iar şi în România este prezent prin intermediul  reprezentanţei oficiale a producătorului American la Bucureşti – ARCHIBUS Solution Centers – Romania, înfiinţată în 2007.

Printre clienţii internaţionali ai ARCHIBUS se numără nume precum: ABN AMRO Bank, American Express, Google, GlaxoSmithKline, Hewlett-Packard, NASA, Procter & Gamble, Philip Morris International, Societe Generale şi mulţi alţii.

Sursa: ARCHIBUS