Softelligence sprijină tinerii care schimbă România

Softelligence, compania românească specializată în dezvoltarea și implementarea de aplicații software e-business, a lansat programul de responsabilitate socială Softelligence Dare, prin care finanțează proiecte software cu impact în dezvoltarea durabilă a societății românești.

Softelligence Dare își propune să ajute tinerii pasionați de IT și tehnologie și totodată de probleme sociale de actualitate, ajutându-i să își pună ideile în practică. Proiectele pot viza aplicații software de promovare a unor cauze, volutariat în comunitate, acțiuni filantropice, îmbunătățirea calității vieții și a siguranței, mediul înconjurător, sănătatea sau implicarea civică. Până pe data de 03 septembrie 2013, participanții sunt invitați să își înscrie ideile de proiect pe pagina website a companiei, urmând ca în toamnă, cele mai bune trei să fie selectate și implementate. Compania va acorda consultanță tehnică de specialitate necesară ducerii la îndeplinire a proiectelor, va asigura logistica (infrastructură, spațiu de lucru etc.), va acoperi costurile operaționale și va oferi sprijin în promovarea și găsirea de investitori. Printre criteriile după care vor fi selectate ideile câștigătoare se numără impactul în social, numărul de beneficiari, precum și potențialul de a atrage și mobiliza cât mai mulți participanți și investitori.

Am lansat acest program animați de ideea că tehnologia are un potențial extraordinar de a schimba calitatea vieților noastre și că România abundă de tineri cu idei deosebite, talent și perseverență, care au nevoie de un imbold. Softelligence Dare se dorește un program din care toți cei implicați să aibă de câștigat: participanți, susținători, tineri ambițioși, comunitate, beneficiari direcți, companie.”, a declarat Adrian Blidăruș, Managing Partner Softelligence. “Ideea Softelligence Dare ne-a venit cu câteva zile înaintea participării la un eveniment ale cărui fonduri au fost destinate categoriilor defavorizate. Am realizat atunci că putem face mai mult, că e datoria fiecăruia dintre noi să îndrăznească să inițieze sau să contribuie la schimbarea României în bine. Compania însăși s-a născut dintr-un act de curaj, dintr-o idee de aplicație software deosebită pe care am pus-o în practică. Softelligence a atins între timp pragul de maturitate în care poate să inițieze și să dezvolte cu succes acțiuni cu impact social puternic. Dincolo de tehnologie, business și comercial, suntem o companie responsabilă și ne asumăm proiecte îndrăznețe, cu beneficii durabile.”, menționează Teodor Blidăruș, Managing Partner Softelligence și vicepreședinte ANIS.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 23 septembrie, urmând să fie implementate până la sfârșitul anului 2013. Mai multe detalii despre condiții, criterii de selecție și etape pot fi găsite în ghidul Softelligence Dare, disponibil pe website-ul companiei.

SURSA: Softelligence