SocrateOpen Warehouse Management – costuri operaţionale reduse, eficientizare a utilizării spaţiilor de depozitare şi creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor

Succesul unei firme depinde foarte mult de modul în care reuşeşte să satisfacă la timp cerinţele clienţilor săi, cu eforturi umane şi financiare cât mai reduse. Iar acest lucru presupune control total asupra tuturor proceselor din companie, acces facil la informaţii în timp real şi automatizarea şi eficientizarea activităţilor de rutină. Iar dacă vorbim despre companii care activează în zona de distribuţie sau de producţie, gestionarea activităţilor de depozitare şi a costurilor aferente acestor operaţiuni devine o prioritate de grad zero.

Din dorinţa de a oferi clienţilor săi produse complete şi competitive, BITSoftware a inclus în componenta de gestiune depozite din SocrateOpen funcţionalităţi integrate ce automatizează operaţiunile de intrare, ieşire şi de depozitare efectivă. Utilizând un motor unic şi customizabil de reguli, sunt coordonate activităţile de depozitare, cu efecte directe asupra îmbunătăţirii productivităţii, a utilizării spaţiului şi a gradului de satisfacţie al clienţilor.

Operaţiile de intrare permit recepţia mărfii în depozit prin legarea recepţiei fie de detaliile din comanda furnizor, fie de retururi sau codurile de produse. SocrateOpen suportă şi recepţia tuturor produselor de pe o singură comandă furnizor, printr-o funcţionalitate numită recepţie rapidă. Integrarea cu restul funcţionalităţilor SocrateOpen permite ca marfa recepţionată (stocul acceptat) să fie imediat disponibilă pentru livrare în conformitate cu comenzile clienţilor.

Modulul de gestiune a depozitelor permite planificarea livrărilor, oferind posibilitatea de a prioritiza comenzile care trebuie livrate imediat, ţinând cont şi de resursele umane (manipulatori, gestionari, etc.) existente în depozit şi de termenele de livrare stabilite. Pot fi create livrări multiple într-o singură zi, având în vedere criterii precum data promisă, prioritatea comenzilor, destinaţia de livrare etc. Utilizarea extensiei de gestiune a depozitelor creşte satisfacţia clienţilor privind livrările de marfă, (cu posibilitatea de a onora livrări parţiale sau complete), dar şi prin creşterea acurateţii gestiunii comenzilor şi a respectării timpilor de livrare. De asemenea, pot fi definite reguli speciale pentru culegerea mărfii din depozit şi criterii specifice pentru planificarea livrărilor, pentru a putea prioritiza livrările către clienţii cei mai importanţi.

SocrateOpen Warehouse Management automatizează mişcarea mărfii în depozit, optimizând spaţiul, resursele şi valoarea stocului, gestiunea putându-se face pe mai multe nivele: culoar, rând, celulă, poziţie. Sistemul permite mai departe organizarea locaţiilor în zone. Alocarea pe zone, ridicarea mărfii şi reaprovizionarea se pot face atât pentru întreg depozitul, cât şi numai pentru o anumită zonă/celulă. SocrateOpen furnizează, totodată, statistici extrem de utile, cum ar fi vizitele într-o locaţie, configuraţia zonelor şi livrările de produse, permiţând alocarea unui spaţiu suficient de mare în locaţiile cu acces facil, de unde produsele sunt mişcate mai des.

Soluţia de gestiune a depozitelor dezvoltată de BITSoftware este una adaptabilă şi flexibilă, care permite orice modificare în modul pentru a-l alinia la schimbările gamei de produse, designului depozitului, practicilor de business şi regulilor contabile. Motorul de generare a acestor reguli din SocrateOpen este creierul din spatele activităţilor din depozit, regulile putând fi definite şi organizate în strategii eficiente, inteligente pentru a maximiza productivitatea operatorilor din depozit.

Despre SocrateOpen

SocrateOpen este o soluţie ERP / CRM open source, modernă, adaptabilă, de clasă mondială, care poate fi utilizată pe serverul propriu sau în Amazon Cloud la o fracţiune din costul unui sistem ERP tradiţional.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienţă, BITSoftware dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung.

Sursa: BitSoftware