SocrateOpen ERP&CRM, soluţia completă pentru companiile din zona agro

Industria agro-alimentară reprezintă, după cum afirmă analiştii economici cu preocupări în domeniul agriculturii, cel mai mare potenţial de creştere din economie, România având o poziţie privilegiată din punctul de vedere al resurselor agricole (terenul arabil reprezintă 39,5% din suprafaţa totală a teritoriului), doar cinci state din lume având o poziţie mai confortabilă decât cea a României din acest punct de vedere. Teoretic, România poate deveni a treia putere agricolă a Europei după Franţa şi Germania, iar de acest lucru încearcă să profite la maxim companiile care activează deja pe piaţa agro românească. Tocmai de aceea priorităţile acestora se îndreptă înspre optimizarea activităţii de trading cereale, prin automatizarea şi simplificarea proceselor critice, înspre posibilitatea trasabilităţii producţiei realizate şi determinarea profitabilităţii pe tipuri de culturi, precum şi înspre eficientizarea costurilor pe care le implică deţinerea şi folosirea parcului propriu de vehicule şi/sau utilaje.

SocrateOpen ERP&CRM, sistemul open source furnizat de BITSoftware, reprezintă, din acest punct de vedere, soluţia ideală pentru companiile care îşi derulează activităţile în zona de agro. SocrateOpen permite îmbunătăţirea gestionării trasabilităţii producţiei realizate, managementul culturii prin urmărirea profitabilităţii pe tipuri de culturi, realizarea unui sistem de raportare eficientă, creşterea productivităţii angajaţilor şi posibilitatea operării în sistem din orice locaţie, prin utilizarea interfeţei web. Soluţia oferă, totodată, o susţinere regională a business-ului, permiţând utilizarea mai multor standarde de contabilitate în paralel, posibilitatea înregistrării tranzacţiilor în mai multe valute în paralel, fiind dezvoltată astfel încât să ofere prin capabilităţile sale o acoperire globală, fiind totodată o aplicaţie adaptată 100% legislaţiei şi practicilor româneşti.

Spre deosebire de alte soluţii de gestiune integrată a afacerilor, SocrateOpen este integrat complet, din punct de vedere funcţional, cu modulul de Customer Relation Management (CRM), venind astfel în sprijinul organizării, automatizării şi sincronizării vânzărilor, marketing-ului, serviciilor pentru clienţi şi suportului tehnic. Astfel, cu ajutorul modulului de CRM, companiile care activează în industria agro îşi vor putea optimiza activităţile de ofertare şi contractare, îşi vor putea îmbunătăţii gestionarea contractelor şi relaţia şi comunicarea cu partenerii actuali (clienţi şi furnizori de cereale), atrăgându-şi şi câştigându-şi în acelaşi timp noi clienţi.

În plus, prin intermediul componentei de Fleet Management, SocrateOpen permite un control rapid şi eficient asupra tuturor costurilor pe care le implică un parc de vehicule şi/sau utilaje şi oferă, prin rapoartele sale, o imagine clară asupra tuturor activităţilor derulate, cheltuielilor efectuate şi evenimentelor survenite la nivelul fiecărui vehicul/utilaj în parte. Identificarea şi particularizarea fiecărui mijloc de transport existent în parcul auto este foarte uşoară, modulul permiţând o descriere completă a autovehiculului/utilajului cu ajutorul informaţiilor referitoare la date tehnice (tip, categorie, motor, capacităţi), date de înmatriculare (provizorie/definitivă), date despre contractul de achiziţie şi tipul acestuia (credit, leasing, custodie etc), costuri, revizii (istoric şi planificate), chirii. De asemenea, modulul SocrateOpen Fleet Management a introdus ca funcţionalitate standard evidenţa contractelor de asigurare (RCA, CASCO etc), pentru fiecare maşină în parte, administratorul parcului auto fiind notificat cu un număr predefinit de zile înainte despre expirarea fiecărei poliţe.

Caussade Semances Est Europa SRL, unul dintre cei mai mari amelioratori, producători şi distribuitori de semințe pentru cultura mare și plante furajere care activează pe piaţa din România, utilizează deja sistemul ERP&CRM de la BITSoftware, pentru creşterea competitivităţii într-o piaţă în plină expansiune şi pentru o urmărire, în timp real, a operaţiunilor pe care le desfăşoară atât la nivel local cât și la nivel regional, pe pieţele din Ungaria, Bulgaria şi Moldova.

Unul dintre principalele beneficii resimţite în urma implementării soluţiei SocrateOpen ERP a reprezentat-o modificarea modului de abordare şi urmărire a tuturor proceselor din cadrul companiei, având o contribuţie semnificativă şi la îmbunătăţirea cash-flow-ului, printr-un control mai bun al creditelor şi al soldului, precum şi la o mai bună gestionare a culturilor prin măsurarea profitabilităţii pe tipuri de culturi. „Decizia Caussade Semences Est Europa de a alege soluţia ERP open source oferită de BITSoftware  survine  în urma unui proces lung de evaluare şi selecţie a soluţiilor existente în piaţă la momentul actual. Am ales să lucrăm cu BITSoftware datorită multiplelor garanţii oferite: platformă tehnică competitivă şi flexibilă prin multiplele customizări pentru specificul de producţie, dezvoltare şi comercializare al companiei, servicii de calitate şi o strânsă colaborare între echipa de implementare BITSoftware şi personalul Caussade Semences. Pentru un business ca al nostru, este esenţial să îţi faci şi să îţi menţii clienţii mulţumiţi. Iar pentru asta trebuie să ştii în permanenţă ce şi câtă marfă ai în depozit, astfel încât să poţi creşte aşteptările clienţilor în satisfacerea comenzilor. SocrateOpen ne dă posibilitatea să avem control online asupra calităţii şi nivelului stocului,  permiţându-ne o fundamentare precisă a necesarului de aprovizionare”, a declarat Monica Crivăţu, directorul de operaţiuni al Caussade Semences Est Europa.

Despre SocrateOpen

SocrateOpen este o soluție ERP/CRM open source, modernă, adaptabilă, de clasă mondială, care poate fi utilizată pe serverul propriu sau în Amazon Cloudlaofracțiunedincostul unui sistem ERP tradițional. Adresată inițial companiilor de servicii, soluția SocrateOpen este utilizată astăzi cu succes și de companii din producție și distribuție de bunuri de larg consum, import și distribuție de aparatură medicală, import și distribuție de echipamente electronice, producție agricolă, construcții, telecomunicații, producție discretă.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienţă, BITSoftware dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din România care a lansat un sistem ERP&CRM de clasă mondială, open source –SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distribuţie, producţie şi construcţii, şi una dintre primele companii care a dezvoltat un sistem ERP –Socrate+, implementatpânăacumînpeste 150 decompanii medii şi mari din România.

Sursa: BITSoftware