SkyDrive – mai accesibil şi mai ieftin decât Dropbox

Microsoft a anunțat  prin intermediul blogului Building Windows 8 noi caracteristici și îmbunătățirea SkyDrive, serviciul Microsoft de stocare în cloud pentru utilizatori.

SkyDrive  poat fi accesat  de oriunde și oricând direct din Windows Explorer pentru mașinile care rulează Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8, așa încât utilizatorii au avantajul accesării fotografiilor, documentelor sau altor fișiere importante. Prin SkyDrive, Microsoft face disponibile mai multe opțiuni de stocare, aplicații mobile ce conectează device-urile utilizatorilor la SkyDrive și un cloud de device-uri mai puternic. Toate  aceste caracteristici,  cât și diferențele considerabile de prețuri ar putea concura puternic Dropbox-ul. Doar că idea generală am luat ca exemplu 50 GB care costă 120 dă USD pe an în Dropbox, în timp ce în Sky Drive 100 GB costă 50 USD.

Disponibil pentru iPhone și iPad, dar nu și pentru Android
SkyDrive este disponibil și pentru fișiere de pe iPhone, iPad și Mac, utilizatorul  accesând și gestionând cu ușurință conținutul din SkyDrive, inclusiv al fișierelor partajate. Luate împreună, aceste capabilități fac accesul la SkyDrive disponibil de oriunde, pot conecta SkyDrive la orice aplicație ce lucrează cu fișiere și documente și oferă acces la cât spațiu de stocare este necesar utilizatorilor. SkyDrive este astăzi cel mai bun serviciu personal de stocare în cloud.

Microsoft anunță, de asemenea, un nou nivel de accesibilitate prin HTML5 și aplicatii mobile, integrare cu Office și cu aplicații de la terți producători și conectare cu device-uri Windows și Windows Phone.

 

Sursa: Microsoft