SIVECO Romania participă la Forumul Organizației Mondiale a Vămilor

In perioada 5-8 octombrie 2010, la Istanbul are loc Forumul Organizației Mondiale a Vămilor la care SIVECO Romania este prezentă în calitate de furnizor de soluții eCustoms pentru Administrația Vamală din Turcia și din România.

La eveniment participă directori ai administrațiilor vamale din toată lumea, reprezentanți guvernamentali, furnizori de servicii IT, academicieni, economiști. Aceștia vor aborda aspecte esențiale legate de parteneriatul și colaborarea de tip public-privat în modernizarea sistemului vamal la nivel mondial.

In calitate de furnizor de top în domeniul soluțiilor eCustoms, SIVECO Romania prezintă în cadrul evenimentului experiență și expertiza pe care le deține în domeniul vamal.

Soluția eCustoms a fost implementată de SIVECO Romania în cadrul proiectului pentru Autoritatea Națională a Vămilor din Romania, la nivelul celor 39 de birouri vamale, al celor 42 de Direcții Județene și respectiv al Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale, al celor 8 Direcții Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale și al aparatului central (HQ).

De asemenea, în cadrul consorțiului de companii format din STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.S., KoçSistem Information Communication Services Inc. și KPMG Turcia, SIVECO Romania a participat la implementarea cu succes a Noului Sistem Computerizat de Tranzit NCTS (New Computerized Transit System) din Turcia.

NCTS este un sistem Trans-European de management și control al operațiunilor de tranzit pentru mărfurile transportate pe calea rutieră.

Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate și pe procesarea electronică a datelor, acesta garantează un management modern și mult mai eficient decât cel tradițional, bazat pe documente pe suport de hârtie.

Prin implementarea NCTS în cadrul Administrației Vamale din Turcia și al Autorității Naționale a Vămilor din România au fost îndeplinite principalele obiective legate de creșterea eficienței procedurilor de tranzit, îmbunătățirea prevenirii și detectarii fraudelor, accelerarea și securizarea operațiunilor desfășurate în cadrul procedurii de tranzit, îmbunătățirea comunicării între administrațiile vamale, pe de o parte, și între administrațiile vamale și operatorii economici, pe de altă parte.

Soluția eCustoms a SIVECO Romania contribuie la implementarea de sisteme IT vamale, sigure, integrate, interoperabile și accesibile pentru schimburile electronice de date continute iîn declarațiile vamale, oferind în același timp operatorilor economici, multiple soluții tehnice privind schimbul electronic de informații cu autoritățile vamale și o mai mare flexibilitate în prezentarea declarațiilor vamale„, a declarat Dan Tuhar, director eCustoms în cadrul SIVECO Romania.

Sursa: SIVECO Romania

Etichete: