SIVECO își consolidează poziția de lider al pieței locale de servicii IT

SIVECO este singura companie romanească prezentă în topul primilor 3 furnizori de servicii IT din România

Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC), SIVECO ocupă primul loc în topul companiilor românești integratoare de soluții software (System Integration Market), cu o cotă de piață de 14,3%. Studiul IDC realizează cea mai completă radiografie a pieței românești de servicii IT și a poziției de piață a celor 99 de furnizori de servicii IT ce activează în România.

 SIVECO, furnizor exclusiv de software și servicii asociate, este singura companie românească ce se menține de peste 10 ani în primele poziții în topul IDC dedicat pieței de servicii IT din România, un top dominat, în mod tradițional, de integratorii de hardware. Astfel, compania își menține și anul acesta poziția secundă în top 3 IDC pentru piața generală de servicii IT (IT Services Market), cu o cotă de piață de 6,4%, surclasând furnizori multinaționali de sisteme și servicii IT.

Expertiza acumulată de-a lungul anilor precum și capacitatea de a răspunde pieței într-o manieră dinamică și flexibilă a facilitat în anul 2013 implementarea unor proiecte complexe, de anvergură națională, asigurând companiei poziția de lider local și la categoria “Software Support and Instalation Foundation”, cu o cotă de piață de 11,2%.

Demonstrând reale competențe în implementarea unor proiecte de informatizare și instruire în domeniul educațional, SIVECO deține o cotă semnificativă, de 10,5%, și din piața de “IT Training and Education Foundation”.

Conform IDC, piața românească de IT s-a maturizat, clienții concentrându-se pe eficientizarea costurilor, optimizarea sistemelor, consolidare și modernizare.

În anul 2013, SIVECO și-a consolidat poziția câștigată pe piața națională și internațională, prin implementarea de proiecte strategice de mare complexitate și anvergură precum și prin acordarea unei atentii sporite inovării, cercetării și dezvoltării.

Din aceasta perspectivă, compania și-a îmbogățit portofoliul cu soluții ce utilizează tehnologii Cloud. Gama de produse SIVECO Project:Cloud include aplicații eficiente pentru instruirea personalului (AeL), gestiunea documentelor (SIVADOC) și administrarea afacerilor (SIVECO Applications 2020).

Un produs de sucess al anului 2013 este și aplicația SIVECO Business Analyzer, accesibilă de pe dispozitive mobile – un „consilier” personal al managerilor în activităţile de planificare, urmărire, control şi prognoză şi suport informaţional pentru adoptarea strategiilor de control al costurilor şi de identificare a surselor de creştere a profitului.

Anul trecut compania s-a concentrat pe extinderea activității pe pieţele externe, pe baza expertizei obținute în derularea proiectelor naţionale de anvergură. Soluţiile de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness implementate de SIVECO Romania contribuie la îmbunătăţirea activităților organizațiilor publice și private. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de clienți din 27 de ţări din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

“Compania noastră este de peste 22 de ani unul dintre jucătorii cheie ai pieței de software din România și de peste un deceniu în primele poziții din topul studiilor IDC. Ne propunem să rămânem în fruntea clasamentului, generând în același timp proiecte și soluții care răspund nevoilor societății informaționale. Studiul IDC reprezintă un etalon în analiza mediului de afaceri și evidențiază foarte obiectiv și structurat tendințele și clasamentul pieței locale de IT. Astfel de studii ne ajută să ne orientăm business-ul în direcția din care vine cererea”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

Etichete: