Senior Software încheie un parteneriat strategic cu Tableau Software

Senior Software, furnizorul celei mai noi tehnologii ERP pentru distribuție, producție și servicii din România, lansează SeniorVisualBI pe platforma Tableau Software, numărul unu mondial în vizualizarea datelor. SeniorVisualBI face parte din noua generație de BI, cu focus pe identificarea de oportunități, probleme, patternuri.

SeniorVisualBI este un instrument destinat companiilor care implementează SeniorERP, fiind la îndemâna oricui dorește să analizeze, să monitorizeze sau să controleze operațiunile pe care le desfășoară. SeniorVisualBI este complet vizual și interactiv, nu necesită cunoștințe tehnice sau consultanți, este extrem de ușor de utilizat – doar drag & drop, se licențiază la nivel de companie și nu de utilizator, iar accesul la date se realizează conform politicilor de securitate agreate.

“Parteneriatul cu Tableau Software este un nou rezultat al strategiei Senior Software de a aduce inovația în folosul clientului. Nu am sacrificat în criză nici dimensiunea de inovare, nici pe cea de utilitate, Tableau Software fiind numărul unu mondial în vizualizarea datelor. Ambele dimensiuni contribuie la dorința fiecărui manager de a-și gestiona afacerea mai bine și mai simplu, ” declară Daniel Toma, Director General Senior Software

“Suntem încântați de colaborarea noastră cu Senior Software. Noul produs lansat de Senior Software pe piața din România, SeniorVisualBI, încorporează Tableau Software, lider mondial în vizualizarea datelor. Clienții Senior Software câștigă astfel noi instrumente performante pentru vizualizarea și  înțelegerea în profunzime a datelor. Prin parteneriatul cu Tableau, Senior Software oferă o soluție BI puternică și ușor de utilizat în același timp.” afirmă Elissa Fink, VP Marketing Tableau Software.

SeniorVisualBI este singura soluție BI de pe piața locală disponibilă și în varianta SaaS, împreună cu SeniorERP OnlineAstfel, clienții sunt scutiți de plata licențelor, a infrastructurii hardware și de costurile de mentenanță IT, beneficiind însă de un sistem ERP și de o soluție BI de ultimă generație tehnologică în baza unui abonament lunar. 

Odată  cu  SeniorVisualBI, Senior Software lansează în premieră în România conceptul de “Self  Service” în domeniul sistemelor de management integrate. Gradul de utilizare al sistemului crește, în timp ce dependența de furnizorul de software este eliminată. Acesta este însoțit de o ofertă comercială competitivă, la nivel de companie și nu de utilizator. Astfel, orice firmă care implementează SeniorERP beneficiază de un număr nelimitat de licențe SeniorVisualBI.

SeniorVisualBI este dezvoltat pe platforma Tableau Software, soluția de tip Business Intelligence numărul unu mondial în vizualizarea datelor. Conform studiului Gartner din februarie 2010, Tableau Software este soluția BI cu cel mai ridicat nivel al satisfacției clienților, cu cel mai ridicat grad de utilizare la nivel de companie dar și cu cel mai înalt scor de calitate. Revista “The Economist” scria la începutul anului că “Tableau a făcut pentru vizualizarea datelor ceea ce programele de procesare a cuvintelor au facut pentru text, permițând manipularea informației în mod creativ.” În 2005, anul lansării sale, Tableau primea din partea ediției americane a PC Magazine mult râvnita distincție „Best of 2005 Award” în categoria softurilor destinate analizei de date.

La ora actuală, Tableau Software este disponibil în peste 50 de țări, în timp ce clienți corporate de talie internațională utilizează sistemul pentru analiza interactivă a datelor: Google, Adobe, HP, IBM, Microsoft, Sony, Unilever, Whirlpool, Procter & Gamble, Louis Vuitton, Hallmark, Johnson & Johnson, AIMHealthcare, Pfizer, Alza Pharmaceutical, Sanofi Aventis, The Coca Cola Company, Pepsi Bottling Group, Starbucks Coffee, Nestle, General Electric, General Motors, Toyota, Honda etc.

Tableau oferă și o versiune gratuită,  Tableau Public, destinată utilizatorilor non-tehnici de date:  bloggeri, jurnaliști, cercetători, avocați, profesori și studenți. Analizele pot fi  publicate rapid online: pe bloguri, site-uri, pe intranet.

Tableau Software

Proiectul Tableau Software a prins contur ca urmare a unei inițiative demarată de US Departament of Defence. Proiectul viza analiza cât mai simplă a datelor de către utilizatori non-tehnici. Beneficiind de cunoștințele și expertiza unui colectiv de cercetători de excepție, proiectul a depășit stadiul de concept și s-a concretizat în cea mai intuitivă platformă de BI . Cei trei fondatori Tableau Software sunt: Pat Hanrahan, profesor la Stanford University și unul dintre fondatorii Pixar, Chris Stolte, un geniu tehnic și Christian Chabot, un important om de afaceri cu o pasiune pentru managementul datelor. Printre fondatorii şi directorii săi se numără specialiști provenind de la Microsoft, Pixar, Oracle, Hyperion și Adobe.

SeniorERP

SeniorERP este aplicația software de tip Enterprise Resource Planning concepută pentru a răspunde nevoilor complexe ale companiilor de Import și Distribuție. SeniorERP integrează cea mai nouă platformă tehnologică Microsoft. Se deschid astfel noi capabilități de livrare, dezvoltare și administrare de funcționalități, confortul unei rețele securizate și creșterea eficienței tehnologice a organizației, în condițiile reducerii semnificative a costurilor de întreținere.

Companiile care au implementat SeniorERP beneficiază de siguranța și scalabilitatea unei soluții mature, de un suport real și un factor de stabilitate în interiorul organizației. Obiectivul nostru este să aducem inovația tehnologică în sprijinul companiilor de distribuție, astfel încât acestea să se bucure de creștere susținută și competitivitate.

Senior Software

Senior Software este o companie privată cu capital integral românesc ce oferă servicii de dezvoltare de aplicații informatice și consultanță pentru managementul afacerilor. Senior Software este Microsoft Certified Partner iar soluția proprietară, SeniorERP, este certificată Microsoft și Veritest pentru Windows Server, .NET și Web Services.

Senior Software este certificată conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calității. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calității a avut ca scop principal definirea unor procese și obiective măsurabile și garantarea replicării calității la standarde înalte în orice activitate desfășurată pentru clienții companiei. Printre clienții Senior Software se numără: UPS Romania, Curierat Roman Express, Regency Company, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, Technova Invest, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Eximod/Pneumatic,  Hofigal,  Biochefarm, Mirano International, KG Rulmenti,  Rosims Invest, Felder Gruppe, Vitap Echipamente,  Sea-Bell Trading,  Ficosota Sintez Romania, General Industry, Sentia, Avico International etc.

 Sursa: Senior Software