SAP transformă managementul relaţiilor cu clienţii cu noua soluţie SAP 360 Customer

Bucureşti – 25 martie 2013 – SAP (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business, a lansat noua soluţie pentru managementul relaţiilor cu clienţii, SAP® 360 Customer. Fiind disponibilă pe platforma SAP HANA, noua soluţie integrează puterea tehnologiilor in-memory computing, cloud şi mobility, fapt care permite companiilor să revoluţioneze modul în care relaţionează cu proprii clienţi, depăşind abordarea tradiţională dată de soluţiile CRM (Customer Relationship Management). 

SAP 360 Customer va oferi companiilor capabilităţi unice de a transforma informaţiile disponibile despre clienţi în acţiuni rapide şi de a dezvolta cu fiecare dintre aceştia relaţii personalizate. Prin utilizarea tehnologiilor mobile, noua soluţie va permite organizaţiilor să ofere clienţilor o experienţă superioară în desfăşurarea proceselor operaţionale, iar prin încurajarea colaborării dintre client şi companie, va rezulta creşterea vitezei interacţiunii dintre aceştia.

În climatul de afaceri actual, relaţiile cu clienţii devin principalul avantaj competitiv pentru companii. „Aşteptările clienţilor continuă să urce. Pur şi simplu, nu mai este suficient ca organizaţiile locale doar să reacţioneze la solicitările clienţilor”, a declarat Valentin Tomşa, directorul SAP România. „Companiile trebuie să înţeleagă nevoile clienţilor, preferinţele acestora, precum şi profilul social, şi să caute proactiv mijloace pentru crearea unor relaţii personalizate şi diferenţiate cu aceştia. Tehnologia inovativă dată de platforma de in-memory computing SAP HANA, împreună cu soluţia SAP 360 Customer, va transforma această viziune în realitate pentru companiile din România şi din întreaga lume.”

Soluţia SAP deja transformă modul în care companiile interacţionează cu clienţii. Lenovo, companie din domeniul tehnologiei cu o cifră de afaceri anuală de peste 29 de miliarde de dolari şi al doilea cel mai mare distribuitor de calculatoare din lume, se numără printre primele organizaţii care a adoptat platforma SAP HANA, pentru a susţine creşterea rapidă a companiei.

„Ştiind în orice moment şi cu exactitate ceea ce se întâmplă cu afacerea noastră, compania este capabilă să reacţioneze rapid la condiţiile de piaţă aflate într-o continuă schimbare, ceea ce este critic pentru succesul Lenovo”, a declarat Liu Xiaoyu, vice-preşedinte Application Development Global, din cadrul Lenovo. „SAP HANA s-a dovedit a fi o platformă de înaltă performanţă şi care ne susţine să atingem acest obiectiv. Din acest motiv, am decis să optăm şi pentru soluţia inovativă SAP pentru managementul relaţiilor cu clienţii, împreună cu platforma SAP HANA. În perioada de probă, deja am asistat la creşterea de peste 30 de ori a vitezei proceselor operaţionale. Primele rezultate sunt foarte promiţătoare, iar soluţia ne permite, pe lângă accesarea informaţiilor de business în timp real, şi accelerarea operaţiunilor desfăşurate pentru clienţi”.

Elemente esenţiale ale noii soluţii SAP 360 Customer

Clienţii vor beneficia în principal de trei caracteristici esenţiale ale noii soluţii SAP 360 Customer, şi anume:

  • Informaţii în timp real: Organizaţiile vor avea la dispoziţie informaţii despre clienţi în timp real, vor putea înţelege mai bine nevoile şi preferinţele clienţilor, pentru a putea prezice în viitor comportamentul acestora. Aceste capabilităţi de informare în timp real despre client sunt bazate pe interacţiunile directe dintre companie şi client, dar şi pe informaţiile publice disponibile pe reţelele sociale, accesibile în condordanţă cu legislaţia în vigoare pentru protecţia datelor. Companiile vor putea accesa volume mari de date, în perioade de timp mai scurte, crescând în mod semnificativ viteza proceselor operaţionale desfăşurate şi revoluţionând modul în care acestea pot adopta decizii – de oriunde din lume, de pe orice dispozitiv.
  • Interacţiuni în timp real: Companiile vor putea utiliza informaţii critice despre clienţi pentru a putea interacţiona cu aceştia prin intermediul oricăror canale de comunicare disponibile. Organizaţiile vor putea furniza servicii de relaţii cu clienţii în mod diferit, oferind o experienţă personalizată fiecărui client în parte, în funcţie de nevoile şi cerinţele acestuia. Companiile vor putea reacţiona la deciziile clientului, pe măsură ce acesta le adoptă, ceea ce dă posibilitea organizaţiilor de a acţiona proactiv pentru rezolvarea problemelor semnalate de client, pentru introducerea de noi produse sau servicii sau pentru stabilirea acţiunilor viitoare.
  • Execuţie în timp real: Companiile vor putea desfăşura instant servicii integrate şi personalizate de relaţii cu clienţii, putând astfel să se ridice la standardele impuse de către aceştia. Prin valorificarea celor mai bune practici din industrie, inerente soluţiilor SAP, organizaţiile vor putea îmbunătăţi eficienţa şi eficacitatea fiecărui process derulat cu clienţii. Acest lucru va permite angajaţilor din companii, din departamentele de marketing, vânzări şi servicii, să utilizeze mai bine informaţiile despre clienţi.

SURSA: SAP Romania