S-a lansat oficial Security for Virtualized Environments by Bitdefender

Cu ocazia VMworld 2011 Europe, Bitdefender a anunţat lansarea versiunii comerciale a soluţiei integrate pentru centre de date virtualizate VMware vShield 5. Security for Virtualized Environments by Bitdefender integrează tehnologia VMware vShield Endpoint, pentru protecţia serverelor şi a desktop-urilor Windows, extinsă pentru sistemele Linux şi Solaris.

Securitatea este o prioritate pentru centrele de date virtualizate, pe măsură ce tot mai multe companii internaţionale vor atât aplicaţii specializate, cât şi servicii cloud. Security for Virtualized Environments by Bitdefender oferă soluţii complete de securitate şi consum redus de resurse, ceea ce permite creşterea numărului de servere virtualizate, fără a compromite securitatea sistemului.
„Suntem încântaţi că Bitdefender este printre primii parteneri care lansează o soluţie comercială ce integrează cea mai recentă tehnologie de securitate a noastă, VMware vShield Endpoint”, a declarat Parag Patel, Vice President, Global Strategic Alliances, VMware. „Combinarea expertizei de virtualizare VMware cu expertiza Bitdefender de securitate va aduce valoare adăugată clienţilor noştri. Prin integrarea funcţiilor cheie de protecţie antimalware pe o maşină virtuală, performanţa acesteia va creşte”.
Security for Virtualized Environments by Bitdefender oferă un set de beneficii şi funcţii pentru companii:

• Protecţie sporită pentru mediile Vmware şi medii care au la bază tehnologii de virtualizare
Instalat în medii VMware, noul produs Bitdefender se integrează cu tehnologia VMware vShield Endpoint, pentru funcţii de securitate îmbunătăţite. Această arhitectură de securitate oferă protecţie şi mediilor care au la bază alte tehnologii de virtualizare, printre care Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, Oracle VM şi Red Hat Enterprise Virtualization pentru sisteme de operare Windows, Linux şi Solaris.

• Funcţii complete de securitate, incluzând scanarea centralizată
Beneficiind de o arhitectură unică de produs, multe dintre sarcinile de scanare sunt centralizate şi rulate într-o maşină virtuală, ceea ce reduce consumul de resurse şi elimină problemele de securitate care pot apărea în momentul încărcării sistemului. Scanarea centralizată permite produsului să reducă încărcarea sistemului atunci când se fac update-uri, sunt activate diverse sarcini de management şi în timpul scanărilor. Pentru protecţie îmbunătăţită, scanarea antimalware este completată de un agent de scanare silenţios pentru memorie şi procese,cu o interfaţa grafică locală pentru utilizatorii mediilor virtualizate de lucru. (VDI)
• Arhitectură Gravity
Security for Virtualized Environments by Bitdefender face parte din noua generaţie de produse business de la Bitdefender, ce au la bază o arhitectură de tip Gravity. Noua arhitectură Bitdefender Gravity este folosită totodată şi de tehnologia Cloud Security for Endpoints by Bitdefender, ce permite sarcini de management centralizat pentru multiple soluţii de securitate Bitdefender. Construind noua arhitectură în medii virtualizate ce pot fi folosite ca soluţii de sine stătătoare, companiile de mari dimensiuni şi furnizorii de soluţii pot să ofere clienţilor soluţii scalabile pentru securitate sporită.
SURSA: Agora
Etichete: