Politehnica va găzdui pe 12 aprilie Freescale Race Challenge 2010

Studenţii facultăţilor de inginerie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti sunt provocaţi să obţină cel mai bun timp concurând cu maşinuţe de curse Carrera, construite de studenţi folosind componente hardware şi software Freescale de ultimă generaţie.
 
Freescale a anunţat astăzi că finala cursei cu maşinuţe de circuit Carrera, Freescale Race Challenge 2010, se va desfăşura pe data de 12 aprilie la Universitatea Politehnică din Bucureşti – Rectorat, începând cu ora 17.00.
 
Freescale Race Challenge este un concurs de inginerie organizat la nivel regional de Freescale Semiconductor Inc., care urmăreşte să inspire studenţii să realizeze studii suplimentare în domeniile microprocesoarelor şi software-ului de control. Competiţia la nivel de EMEA din 2010 aduce pentru prima oară la un loc studenţi din România, alături de alte cinci universităţi tehnice din Republica Cehă şi Slovacia.
 
România este reprezentată de Universitatea Politehnică din Bucureşti prin două facultăţi: Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Automatică şi Calculatoare, fiecare dintre acestea având 23 de echipe înscrise în cursă. Obiectivul concursului constă în echiparea unei maşinuţe standard de circuit cu componente electronice şi un algoritm de comandă, prin utilizarea componentelor Freescale, care să o transforme într-o maşinuţă de circuit cu conducere automată, şi obţinerea celui mai bun timp pentru 10+10 tururi.
 
Pentru fiecare facultate, Freescale a furnizat o pistă, pe care studenţii au putut exersa în timpul etapei de dezvoltare. De asemenea, fiecare echipă a primit o maşinuţă de circuit model Audi R8 şi un kit Freescale cu toate componentele necesare pentru pregătirea maşinii pentru cursă. Echipele au trebuit să îşi dovedească atât abilităţile hardware, cât şi pe cele software, pentru a transforma o maşinuţă standard într-o maşină inteligentă.
 
La finalul perioadei de înregistrare, 16-27 noiembrie 2009, doar în România au existat peste 240 de studenţi înscrişi în concurs, după etapa eliminatorie din 11 ianuarie 2010 calificându-se 113 studenţi organizaţi în echipe de câte 2-3 studenţi.
 
Pe data de 2 aprilie, Freescale a desfăşurat la Bucureşti concursul pe facultăţi, câştigătorii urmând să se întreacă la Concursul Naţional, care se va desfăşura pe data de 12 aprilie începând cu ora 17.00, la sediul Universităţii Politehnice, zona Rectoratului. Echipa câştigătoare va merge mai departe la faza Internaţională, reprezentând România într-un concurs care include studenţi din Republica Cehă şi Slovacia, pe data de 30 aprilie.
 
Primul loc la Concursul Naţional va fi premiat cu suma de 600 de Euro şi toate cheltuielile de deplasare pentru faza Internaţională care se va desfăşura în Brno, Republica Cehă, vor fi acoperite de Freescale. Locurile doi şi trei vor primi seturi de studiu pentru studenţi care conţin plăci Freescale cu tehnologii de ultimă generaţie.

Sursa: Freescale preluat de Agora