Platforma iBS Financials este pregatită pentru tranzacționarea Fondului Proprietatea

Lucrăm pe piața europeană de capital din 1998. Am livrat primele platforme pe care se tranzacționau conturi globale în anul 2000, către clienți din zona Benelux, nume importante din piață: ING, RaboBank, IMC, SNS Securities, MarketXS sau MarkIT. Conceptul nu este deloc nou pentru noi, aveam nevoie doar de normele de aplicare a cerințelor CNVM pentru a adapta modalitatea actuala de tranzacționare de pe bursele externe la solicitarile BVB. Suntem pregătiți să oferim clienților și viitorilor parteneri o platformă on-line ultra-performantă și actualizată pentru tranzacționarea FP și a contractelor “futures” pe BVB, astfel încât SSIF-urile să se poată concentra pe business-ul lor de bază, acela de a face bani.”  a declarat Dragoș Pahonțu, CEO Sysgenic Group.

Suita de aplicații “iBS Financials” a fost lansată pe piața autohtonă de capital în luna aprilie 2009. In acest moment mai multe SSIF-uri folosesc iBS Financials, iar mai mult de 10 de societăți testează această platformă în vederea unor customizari viitoare conform politicii de investiții a fiecăreia dintre ele. 

Suita “Ibs Financials” reprezintă de fapt prima platforma comună BVB+Sibex, Front-office și Back-office integrate cu Contabilitate, Analiza Tehnică într-o platformă unică accesibilă on-line.  iBS Financials cuprinde: tranzacționare on-line pentru ambele burse din România, cu opțiune de tranzacționare pe piețe externe, Back-office comun pentru BVB și Sibex, modul de Analiză Tehnică avansată, modul de Management de Portofoliu, modul de Contabilitate specifică activității unui SSIF și modul de Management al contractelor cu clienții unui SSIF.

Sysgenic Group este o reţea de companii din domeniul IT&C care în ultimii 13 ani a investit în formarea unei echipe de profesionişti – economişti, jurişti, analişti de piaţă, specialişti IT, făcând posibilă dezvoltarea şi poziţionarea pe piaţă a unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), dar şi ofertarea în paralel a unor servicii de outsourcing atât firmelor româneşti cât şi celor din străinătate, dezvoltând aplicaţii software  în special pentru pieţele financiar bancare şi de trading din Europa şi Statele Unite.

Sysgenic Group este “Microsoft Gold Certified Partner” din 2005, în acelaşi an obţinând şi Certificatul pentru Managementul Calităţii ISO 9001:2000 pentru toate  firmele  din  grup. Din 2007 compania este certificată CMMi Level3, fiind printre primele trei firme din ţară ce au obţinut această certificare şi primii din afara Bucureştiului!

Sursa: Sysgenic Group